10 senelik iktidarın terörü çözememesi

independence
akil alacak bir $ey degil. akp’den bahsediyorum elbet.

hatta iktidara geldikleri zamani hatirlarim ki teroro %0 oranlarinda gibi bir $eydi, bugun %100 ma$allah. hani ver 10 sene benim elime bu ulkeyi, tamam ekonomi pert olur, i$sizlik alir ba$ini gider ne bileyim ki$i ba$ina du$en milli gelir diye bir kavram kalmaz belki ama teror de biterdi be arkada$. biterdi yani bu kodugumun teroru. nasil bitmesin lan?

bir du$unsene dunyada ba$ka hangi ulkenin ba$inda var boyle bir bela? bir afganistan’da hizbullah var diyelim, e ba$ka? musade et de afganistanda da teror sonlandirilamasin a.k. afganistan lan orasi. adamlarin kendi iradeleri kendi idareleri yok bi kere, topraklarinda afgandan cok amerikan askeri var ingiliz askeri var, var oglu var. senin topraklarinda kim var?

neden cozulemedi, $unlar bunlar yapilaydi cozulurdu geyigine hic girmicem, hic sikimde de degil sebep sonuc ili$kileri. teroro %0 lardan %100 lere geldi mi arkada$ ben ona bakarim, millet ona bakar. kimse akp’ye teroru onlesin diye oy vermedi evet, yoktu ki teror diye bir $ey neden teroru onlesinler diye oy versin millet gerci. ama iktidarsan ulkenin ba$ina gelen & gelebilecek her $eyi halletmekle mukellefsin.

ekonomi zordu, i$sizlik guc bir problem, parasizlik ufuu nasil halledelim desen anlarim, anlamam da anlami$ ayagina yatarim ama teror ne lan? neden senin iktidarin doneminde daglar doldu ta$ti bu adamlarla?

tek savunmalari da $u bak;

"teror orgutu akp’yi bitirmeye cali$iyor."

ama bebegim, senin zamaninda teroro orgutu diye bir $ey kalmami$ti ki, yeniden kurulup sirf seni bitirmek icin mi ugra$iyorlar?

akp iktidari teroru bitirememeyi bir yana birak, teroru yeniden yaratmi$ yoktan var etmi$tir. gozu acik olan, sempatizan olmayan herkes bunu cok net gorebilir.
tasarimharikasi
birbirinden beslenen olaylar zincirindeki zincirin tamamen kırılması sonucunda çözülecektir "terör" dediğiniz melanet.

fakat türkiye bu kırılmaya hazır mı onu bilemiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol