hgs

independence
kgs ve ogs’lerin yerine gececek yeni sistem. postanelerde 5 liraya satilacak, benzinliklerde doldurulabilecek, camin ust ko$esine yapi$tirilacak boylelikle arac gecerken sistem yapi$kani gorup ucreti o hesaptan tahsil edebilecek. amac trafik siki$ikligini minimuma indirgemek.
independence
yeni detaylar $oyle;

hgs iki turlu satilacak. ister araca yapi$kan olani, ister kart halinde olani. yapi$kan olaninin sati$ fiyati 5 lira kart tipi olanin fiyati ise 15 lira. her iki $ekilde de hgs’ye en az 60 liralik kredi yuklenmek zorunda. hgs’ler tum ptt $ubelerinden alinabilecegi gibi, kopru ve otoyol gi$e yanlarina kurulan 29 ptt gi$esinden de alinabilecek. ayrica dinlenme tesisleri ve benzin istasyonlarindan da hgs temin edilebilecek.

herhangi bir hesapla ili$kisi olmayan kgs’lerin icerisindeki krediler hgs’lere aktarilabilecek;

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21378189.asp
independence
benim bu hgs dalgasinda anlamadigim bir nokta var.

diyorlar ki "kgs geci$lerde kalabalik yaratabiliyor, bu yuzden hgs’ye gecilecek."

e tamam da karde4im, hgs ile ogs arasindaki fark ne peki? her ikisi de cama yapi$tirmali, her ikisi de gecerken bekletmeyen bir sistem. kredi karti zorunlulugunu kaldir ortadan hgs ye gecme, koprulerde otoyollarda geci$ sistemleri icin trilyonlar harcama.

inceliyorum, okuyorum yok arkada$, ogs ile hgs arasinda minicik bir fark dahi goremiyorum. bu durumda da aklima "acaba kimler zengin edilecek bu sistemle" gibi fesat bir du$unce geliyor. umarim tamamen benim fesatligimdir.
independence
toplumun hakli tepkisinden sonra hgs de 30 lira altına kaçak muamelesi durumu ortadan kaldirildi bu bir. hgs’lere yuklenmesi gereken minimum 60 lira tutari yariya yani 30 liraya indirildi bu iki. geci$te diyelim ki hgs kredisi yeterli gelmedi. bu durumda da vatanda$ 7 gun icerisinde hgs’sine para yuklerse ceza almayacak bu uc.

bak bu sefer i$ler guzelle$ti.
elma sekeriiii
karayollarının yeni zımbırtısı. evet zımbırtı.

problemleri:

1- tam gişeden geçecekken ne gişeden bir ses duyuluyor ne de bir uyarı görülüyor. yani kredin yeterli mi yetersiz mi kaçak mı geçtin ne bok yedin bilmiyorsun. iş yerine ulaştığında ilk yaptığın iş hgs gişesinde kaçak geçip geçmediğini kontrol etmek.

2- ben bu zımbırtıyı gittim ptt’den aldım. ve zıttırık bir kağıda 5 tl verdim. denizbank falan ücretsiz veriyormuş. e bu nedir şimdi? ya paralı olsun ya da parasız.

3- tüm karayolları gişeleri neredeyse ogs olmuş. ya 1 ya da 2 adet kgs gişesi olduğundan dolayı araçlar hızını kesiyor yine ister istemez kuyruk oluşuyor. nerede kaldı bunun mantığı???

4- insan bu zımbırtıların ptt dışında nerelerden doldurulacağını kamuoyuna bildirir dimi? yok işte.

5- özetle, hiç beğenmedim. amatör adamların iğrenç sistemi.
independence
#1064753

sorunlari tabiki var, her duzende oldugu uzere ancak kimi sorun olmayan $eyleri de sorun olarak yansitiliyor, o kotu o.

denmi$ ki " insan bu zımbırtıların ptt dışında nerelerden doldurulacağını kamuoyuna bildirir dimi? yok işte."

yoo, var i$te. tv reklamlarinda radyo reklamlarinda gazete ve internet reklamlarinda her yerde milyar kere telaffuz edildi bu. haberlerde ko$e yazilarinda falan ayrica telaffuz edildi. hic olmadi sozlukten de kontrol edilebilirdi aslinda;

#1063021

yani adamlarin gunahini almamak lazim. promosyonunu iyi yaptilar bu olayin.

yine denmi$ ki " ben bu zımbırtıyı gittim ptt’den aldım. ve zıttırık bir kağıda 5 tl verdim. denizbank falan ücretsiz veriyormuş. e bu nedir şimdi? ya paralı olsun ya da parasız."

yine bir gunah alma durumu soz konusu sanki. tum bankalar heryerde bu konunun reklamini yaptigi gibi ofislerinin camlarina dahi yapi$tirdilar boy boy afi$leri. yani aslinda yine yukarida soylediklerim gecerli. ortada biraz gunah alma durumu mevcut.

azicik ara$tirildiginda aslinda tum detaylarina vakif olunabilinecek sistem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol