20 ağustos 2012 gaziantep saldırısı

independence
saat 19:45.

yer gaziantep $ehitkamil ilcesi kar$iyaka polis merkezi önü.

caddenin en kalabalik oldugu saatlerde teroristin biri patlayici yuklu bir araci karakolun 10 / 15 metre ilerisine parkederek olay yerinden ayriliyor ve daha sonra uzaktan kumanda ile araci infilak ettiriyor. patlamada arac infilak ederken yolcu indirip bindiren iki halk otobusu ile yabanci plakali bir arac alev alev yaniyor.

patlamanin bilancosu ise cok agir.

8 ölü 9 u agir olmak uzere 66 yarali.

ben askerligimi gaziantep’te yaptim. bahse konu olan yeri de karakolu da son derece iyi bilirim. benim askerlik yaptigim donemde de pkk teroru vardi, benim askerlik yaptigim donemde de anneler cocuklarini ozellikle doguya yollarken tedirgin olurlardi ama antep’te kesinlikle pkk’dan bahsedilmezdi bile. bizim zamanimizda antep’te akla gelen yegane $ey hizbullah’in mezar evleriydi. hatirlarsiniz belki.

sene 2012, artik guneydogu da terorun merkezi olmu$ durumda. 17 agustosta benim milletimin vekili pkk’lilarla yolda sarilip opu$uyor, tam 3 gun sonra ayni pkk 8 ki$iyi(sivil) katlediyor, 9 u agir 66 ki$iyi yaraliyor.

dun soylemi$tim yine soyluyorum, bdp kapatilmali ve tum vekilleri siyasetten men edilmeli;

(bkz: 17 ağustos 2012 bdp pkk buluşması)

kandil’e topyekun bir sefer yapilmamali belki ama kuzey irak’a bir guvenlik koridoru kurulmali. hukumet artik "ay acaba amerika ne der, israil bize darilir mi, fransa’ya ayip etmi$ olur muyuz, ab buna tepki gosterir mi" diye du$unmemeli. gereken her tur askeri & siyasi tedbir ivedilikle alinmali. ulkenin dogusu elden gidiyor diye du$unmeye ba$lami$ken guneydogusu da elden gidiyor endi$esi kapliyor icimizi. bir $eyler yapilmali.
independence
olenlerden ikisi cocuk.

bir cezaevi aracinda 1 $ofor ile 2 gardiyan ya$amini yitirdi. bir binek otomobilin icerisinde 3 yeti$kin ile 1 cocuk ya$amini yitirdi. yanan halk otobuslerinden birinde sirtindan darbe alan bir cocuk ya$amini yitirdi.

bdp milletvekillerini bu sefer kandil’e cikip orada teroristlerle kucak kucaga bayramla$maya davet ediyorum.
independence
yazik ki yaralilarin icerisinden agir yarali olan 12 ya$indaki bir cocugumuz daha ya$amini yitirdi. boylelikle bu teror eyleminde ya$amini yitiren ki$i sayisi 9 a yukseldi.
independence
kaza ile alakalai cekicinin $oforu dahil olmak uzere 5 ki$i gozaltina alinmi$.

ne cekicisi lan? diyebilirsiniz bu arada.

araci cekici ile goturmu$ler araci patlama mahalline. once tam karakolun onune koymak istemi$ler ancak polis izin vermemi$. ardindan 30 metre kadar ileriye park edebilmi$ler araci. polis izin verseymi$ karakol yerle yeksan olabilirmi$ aslinda.
independence
saldirinin oncesi, saldiri ani ve sonrasi kameralara $u $ekilde yansimi$;

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/36997/21277906/1/gaziantep-teki-katliam-ani-kamerada.aspx

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol