melek karaaslan

independence
okuyacaklarin bir turkiye gercegi. melek karaaslan’i artik biliyoruz taniyoruz. bilmedigimiz tanimadigimiz binlercesi ise ayni i$kencelerden geciyor, $u saniyede dahi, sen bu yazilari okurken yurdun bir yerinde bir ba$ka melek karaaslan ayni i$kencelerden geciyor. uyan!

melek karaaslan bir kizcocugu. 16 ya$inda evlendirilmi$, 18 ya$ina bile basmadan hamile birakilmi$, -30 derece sogukta di$arida dogum yapmak zorunda birakilmi$ ancak cocugu ölü dogmu$. cocugu ölü dogdugu icin senelerce olmadik i$kencelere $iddete maruz birakilmi$ kucuk melek. 8 senelik evliliginin sonunda bir banyoda eli kolu bagli olarak bulunmu$ kucuk kizcocugu, bulundugunda kilosu sadece 30 mu$. kucuk melek bulundugunda akli dengesini yitirmi$ bir haldeymi$. melek bulundugunda hareketsiz kalmaktan vucudunun hemen her yeri kireclenmi$ bir haldeymi$, ustelik vucudunda acilan yaralar da kurtlanmi$ bir haldeymi$.

haber gazetelere yansiyinca agri valiligi olaya el koymu$ ve kucuk melegin saglik sorunlarinin halledilebilmesi icin melegi ankara’ya tam te$ekkullu bir hastaneye helikopterle yollami$lar.

tum bu soylediklerim 20 temmuz 2012 tarihinde gercekle$iyor, yani 6 gun once.

bugun takvimler 26 temmuz 2012 per$embe gununu gorteriyor ve bilgin olsun diye soyluyorum, kucuk kizcocugu melek artik ya$amiyor. ismine yaki$ir bir halde melek oldu bu kucuk kizcocugu. bugun ya$amini kaybetti.

melek karaaslan’i biliyoruz artik, cok gec de olsa onu tanidik, varligindan haberdariz. ancak tipki kucuk melek gibi henuz bilmedigimiz, varligindan bile haberdar olmadigimiz nice melekler var bu ulkenin muhtelif yerlerinde ve sen bu yazilari okurken o melek de orada turlu i$kenceler goruyor.

dunyanin bilmemkacinci ekonomisiymi$iz, cografi anlamda super onemli bir ulkeymi$iz, ab bizsiz yapamazmi$, bolgemizin lider ulkesiymi$iz, oyleymi$iz boyleymi$iz.

senin ulkende 2012 senesinde 16 ya$indaki kiz cocuklari evlendiriliyor hem de zorla, hamile birakiliyor, 18 ya$ina gelmeden cocuk doguruyor, anne oluyor. ünzile $arkisini bilir misin? bilmiyorsan bil.

(bkz: ünzile)

$imdi senden aradaki 7 farki bulmani istiyorum. bulamazsan ba$ini one eg ve du$un. bunu yap bari.
komple teorisyen
kadına şiddet kifayetsiz bir söylemdir bu vakada.kadının değersizleştirilmesinin son kurbanıdır bu kardeşimiz.zihniyet aynı kaldıkça kurbanların isimleri ve katledilme şekilleri değişecektir sadece.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol