angajman kuralları

independence
askerin bir hedefe silahini dogrultabilmesi yahut silahini o hedefe kilitleyebilmesi icin gerekli olan kurallar butunu. ba$bakanin bugun acikladigina gore tsk’nin suriye’ye kar$i angajman kuralları degi$mi$. sinek olsa hava sahamda vururum diyor adam.
komple teorisyen
ing.rulesof engagement,kısacaroe olan varlığını değişince öğrendiğimiz askeri ve güvenlik alanında geçerli yükümlülük urallarıdır. görevlerini icra eden güvenlik birimlerinin bir sıkıntı halinde referans olarak başvuracakları kurallardır.mesela sınırlarınıza giren kimliği belirsiz bir vakada ilk olarak çeşitli telsiz kanallarından kendini tanıt mesajı gönderirsiniz ilk,tanıtmazsa uyarı için takip butonuna basarsınız,hala anlamazsa uyarı ateşi açma hakkınız vardır yani kısaca tokat atmadan önce bak güzel kardeşim dersiniz,sonra elinizi gösterirsiniz,hala diklenirse muatabınız artık günah benden gitti deyip...işte bu durumun uluslararası hukuktaki karşılığı bu kurallardır.
hittheroad2timesjack
bildiğim kadarıyla bu kurallara göre sınırlarınıza yapılan saldırının 3 katı kadar cevap verebiliyorsunuz. yani adamlar sana bir güdümlü gönderirse senin 3 tane gönderme hakkın var. emin değilim 2 de olabilir.

ancak haberleri izlerken türkiye gece saatler boyunca ve sabah vakitlerinde suriye yi top yağmuruna tutmuş.
türkiye her gönderdiğini 1 diye mi sayıyor yoksa haberler de bir bokluk mu var bilemedim.
independence
ışid'e karsi bile uygulanan salak kurallar.

ışid'e karsi neden uyguluyosunuz olm, devlet mi lan o, teror orgutu.

"e ama suriye sınırında" diyenlere pesin gicik olurum, soylemedi deme. pkk'da ırak sınırlarinda ama kafana gore gidip kandili bombaliyorsun gunden gune. suriye'nin ozelligi ne, git bas kafasina bombanin kralini?

cunku yemez.

cunku rus ussu orda, rusya orda. sokar mi seni suriye havasahasina. sonra ışid kilis'e roket yagdirdikca "angajman kurallari geregi misli ile cevap verildi" dersin ancak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol