taksim e cami yapılması

benduruyorumsebagitti
başbakan tarafından dillendirilen, yıllardır sözü edilen, muhtemelen yakında gerçekleşecek hadise.

meydanın istiklal caddesi girişine yakın bir yerde bulunan mescide sacdan uyduruk bir minare yaparak, yapılacak caminin mimarisiyle ilgili bir fikir vermemişlerdir umarım.

dün akşam cnn türk’te bu konu konuşulurken bir vatandaş tweet atmış: taksim’de cami aradığımı bilirim, yapılsın demiş. ağa camii’ni cuma vakitleri hariç bir görse ve onunla birlikte taksim’e cami yapacaz diyenler de bir görse sıkıntı kalmayacak ama işte...

maksat üzüm yemek değil de, bir yerlere bayrak dikmek, bir yerleri ele geçirmek sanki. gazze olayları sebebiyle taksim’de protesto gösterisi düzenlemek de böyle bir bilinçaltından kaynaklanıyordu kanaatimce.

ağa camii’nin kubbesini, çatlatma değil, bayağı yaran ucube demirören istiklal’i görmeyenler de aynı siyasi yapının aktörleri değil mi ki?

sıra selviler caddesinde de alman hastanesinden sonra küçük bir cami bulunuyor ve cumaları da öyle caddeye taşacak bir kalabalık bulunmuyor. ağa camii’nde ise en fazla arka sokağa taşıyor cemaat. haftanın bir günü yaşanan ve ne araç ne de yaya trafiğini çok etkilemeyen bu sıkışıklık, üstelik meydana, bir cami dikmek için fazla eksik bir sebep.

aziz nesin’den zübük, rahmetli kemal sunal oyunuyla ne de güzel izlenir şimdi. güleriz ağlanacak halimize.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol