dolmayı ilk bulan insan

soluk benizli zenci
nasıl oldu, nereden icap etti bilemem ama yaratıcılığına hayran kaldığım insandır.o değil de patlıcanı oymak nerden aklına geldi diye düşünmekten de kendimi alamıyorum.
komple teorisyen
kesinlikle bir homo erektus olması lazımdır.dik durup ayağa kalkınca boş kalan elleriyle ne yapsam diye düşünüp bir taşı yontup alet yapmış sonra lan bu aletle ne etsem diye düşünürken gözüne ilişen yeni yetiştirdiği kabağa bakıp önce şunu bir oyayım demiştir.oyduktan sonra içini lidyalıların bulduğu birşeyle takas ettiği pirinçle doldurmuş ve böylece ilk dolmayı yapmıştır.nasıl teori..
soluk benizli zenci
zannımca olay şöyle gelişmiştir:
henüz erekte olamamış insan, ulan madem erekte değilim bari kabağı oyayım da oyalanayım demiştir. bu sebeple önce kabak oyacağını icad etmiş olması mümkün. oyulan kabağı benmari usulü haşlayıp kabağın içini geri doldurduğunu gören diğer insanlar onu ayıplayınca sürünerek diyarı terk etmiş ve çin’e felsefe öğrenmeye gitmiştir. çinde elinde oyulmuş kabakla sürünen bu koca kafalı insanı gören diğerleri kabağı doldurmak için ellerinde en çok bulunan şeyi kulanmaya karar vermişler. noodle. evet ilk dolma noodle ile yapılmıştır. insan erekte oldukça bu gelenekten uzaklaşıp pirinç falan kullanmıssa da işin aslı noodledır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol