benim bedenim benim kararım

cirkinbeti
başbakanın ve ahalisinin kürtaj açıklamalarından sonra doğan tepkidir. bugün madonna konserinde hanımların ve beylerin haklı tepkisi ilgiyle beklenmektedir katılımın fazla olacağı düşünülmekte.
independence
bianet tarafindan ba$latilan kampanya. erdogan’in kurtaj konusundaki ciki$larindan sonra ba$latildi ve icerigi $u $ekilde;

kürtaj yasası haziran 2012’de meclise gidiyor. son bir haftada yaşanan tartışmalara bakıldığında kürtajın fiilen yasaklanmasının planlandığı görülüyor.

bianet kadınları ve erkekleri, bu yasağa karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça ve kolayca dile getirmeleri adına bir kampanya başlatıyor. "bu benim kararım" diyen herkes istediği cümleyi istediği dilde yazarak bir fotoğrafıyla kampanyaya katılabilir.

katılmak için aşağıdaki cümlelerden birini seçebilir ya da kendi tepkinizi dile getirdiğiniz bir cümleyi, istediğiniz dilde ve şekilde bir kağıda ya da karnınıza yazarak fotoğrafınızı çekip bize yollayabilirsiniz.

kadınlar için: "benim bedenim, benim kararım", "bu benim meselem"

erkekler için: "kadının bedeni, kadının kararı", "karımın bedeni, karımın kararı", "kızımın bedeni, kızımın kararı", "sevgilimin bedeni, sevgilimin kararı", "bu kadınların meselesi", "kardeşimin kararı", "annemin kararı"

kadınların kendi bedenleri ve hayatları üzerindeki söz haklarının ellerinden alınmasını engellenmek için bu kampanyaya destek vermeniz dileğiyle...

* fotoğrafları "bu benim kararım" konu başlığıyla [email protected] adresine yollayabilirsiniz. maile bilgi olarak isim (tercihe bağlı soyad), şehir ve mesleğinizi eklerseniz seviniriz."
elma sekeriiii
ayse arman cekti resmini yazdi yazisini:"benim bedenim benim kararim" dedi.
straplez giymis uzerine oyle cekmisler kadinin fotografini. ama hersey halledilmiscesine cuneyt ozdemir takmis bu kadin ciplak! dusuncesine. bunun uzerine de ayse arman fotografin tamamini yayinlayip straplez giyindigini cumle aleme gosterdi buyuk bir yuuuuuh! cekerek.


turkiye’deki bir gazeteci bile bu fikri cikip yuksek ses ile dillendirdiginde nelerle karsilastigini gorun; bir de bunu gerceklestirmesi var...


suudi arabistan’a donduk iyice.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol