öğretmenler az çalışıyor

benduruyorumsebagitti
bir recep tayyip erdoğan incisi (daha!)...

öğretmenler haftada şu kadar saat çalışıyorlarmışlar da, diğer memurlar bu kadar saat çalışıyorlarmış. bir doğrunun ifadesi ve amacı bazen onun doğruluğunu dahi ortadan kaldırabiliyor. süper bir örnek başbakan’ın açıklaması.

memurların maaşına yapılacak komik artışların gündemde olduğu bir sırada bu açıklamanın yapılmasına dikkat!

seçim öncesi "50 bin öğretmen alacağız" denilip susulmasının üzerinden aylar aylar geçtikten sonra bu açıklamanın "yapılabilmesine" de dikkat!

"bir imam ya da müezzin kaç saat çalışıyor peki sayın başbakan?" diye sormayı akıl etseydi keşke birileri. ya da buna cesaret edebilselerdi.

bir iş/meslek grubunu ücret/prim/izin vb hak ve alacaklar üzerinden birbirine düşman edip bunun üzerine iktidar bina etmek ne kadar etiktir ey kamu vicdanı?

çeşitli meslek sahibi vatandaşları -ki bazen işsizler de sahaya sürülüyor laf olsun diye- birbirine karşı bilemek toplumsal barışı zedelemez mi? bu bir başbakan’ın yapabileceği bir eylem midir?
elma sekeriiii
dogrudur. o kardelen, baba beni okula gonder gibi zittiriktan konularla ugrasacaklarina gidip rte’ye turkce konusma dersleri vermelidirler. zira ne adab-i muhaseretten ne de duzgun turkce konusmaktan anliyor.
independence
+ ogretmenler ne kadar cali$iyor ya ayda?
- az sayin ba$bakanim, az.
+ super. bu haftaki konu$mamda bunu belirteyim. siz bu arada firincilar ve bakkallar ne kadar cali$iyor onlari bulun bana, sonra onlari dile getiricem.
- kilicdaroglu da az cali$iyor sayin ba$bakanim. bahceli deseniz ha keza oyle. onlari napalim?
+ not alin bi yere not alin, bu hafta ogretmenlerin sirasi.
epikuros
bu hükümetin öğretmenlerden ne istediğini anlamış değilim. milli eğitim bakanı çıkıp bilip bilmeden öğretmenler 3 ay tatil yapıyor diyor. başbakanı çıkıp, haftada 15 saat derse giren bir öğretmenin aldığı en düşük 1650 lirayken haftada 40 saat çalışan bir memur bu kadar bile maaş almıyor deyip öğretmene verilecek iyileştirme zammı talebini reddediyor.

hiç birisinin bir şeyden anladığı yok malesef, kulaktan dolma bilgilerle ve önyargılarla beyanat veriyor işin ehli olması gereken büyük başlar. bir kere öğretmenin işi karne verdiği 15 haziranda bitmiyorki. katılımın zorunlu olduğu seminerlerdi, bütünleme sınavlarıydı, not yükseltme sınavlarıydı derken temmuzun ortalarına kadar işine devame diyor bir öğretmen. okulun açılma dönemlerinde de öyle, öğrencilerden 2 hafta önce iş başı yapıyorlar. en kaba 1,5 ay izin yapıyorlar. yata yata mesai dolduran memurların yılda 30 gün tatili varken, her an aktif olması gereken ve yoğun iş temposu ve stresi altında olan öğretmenlerin ertesi yıla da aynı verimle başlayabilmeleri için olmazsa olmaz bir haktır bu bir buçuk aylık tatil.

diğer taraftan başbakanın memur maaşıyla öğretmen maaşını karşılaştırması tam bir elmayla armutun toplanması gibi mantıksız bir iş. bir tarafta hala büyük kısmının lise mezunu ve kalifiye olmayan b gurubu kadroya dahil çalışanlardan oluşan bir kesim, diğer tarafta ise tamamının çalıştığı alanda uzmanlaştığı ve lisans/yüksek lisans diplomasına sahip olduğu a gurubu kadro mensubu bir kesim var. ikisi de temelde memur olduğu için böyle karşılaştırma kesinlikle yapılamaz. o zaman uzmanlaşmanın ne önemi kalır. bu karşılaştırmayı yapıyorsan bir de en yüksek memur maaşını alan emrindeki müsteşarın maaş tutarına bi bak! senin öğretmenle kıyasladığın memurun 5 katı mı maaş alıyor 6 katı mı? elma armut hesabından iyi anlarsın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol