behzat ç. nin rtük e havale edilmesi

independence
mhp tekirdag milletvekili sayin bülent belen behzat ç. ile alakali bir soru onergesi hazirlayarak meclise sunmu$.

onergenin icerigi $u $ekilde;

"behzat ç. isimli karakter devletin bir polisi, dolayisi ile devleti temsil ediyor. devleti temsil eden bir polisin gorev ba$inda alkol almasi, evli olmadigi halde devletin savcisi ile birlikte ayni evde ya$amasi, turk aile yapisina uygunsuz hareketler sergilemesi konusunda ici$leri bakanligi bir $eyler yapiyor mu?"

onergenin uzerine daha onceden de gelen 2 ayri $ikayet ile birlikte ici$leri bakanligi konuyu rtük’e paslami$.

bir dizi genel anlamda hayal urunudur ki dizinin ba$inda da bu acikca belirtilir, dizide ya$ananlarin ve dizi karakterlerinin her birinin birer kurgudan ibaret oldugu aleni $ekilde yazilir. zaten dizilerin ve sinema filmlerinin de ortak ozelligi budur, hayal urunu olmalaridir. hayali bir karakterin devlet otoritesine zarar verdigini de ancak turkiye cumhuriyeti’ni yonetmekle mukellef olan milletvekilleri du$unebilir ve hatta bunu $ikayet konusu haline getirebilir. cunku sayin milletvekillerimiz henuz dizi nedir ne degildir gibi kavramlardan haberdar olmadiklari gibi, demokrasi ve demokrasiye dayali ozgurlukler nelerdir bunlardan da habersizdirler.

yazik bizim ulkemize bizim insanimiza. bizim daha huzurlu ve daha refah bir ulkede ya$ayabilmemiz adina bu goreve talip olan ve bizler tarafindan secilen milletvekillerimiz nelerle ugra$iyorlar. "haydi gelin sizi canli yayinda maymun edip size koca & kari arayalim" temali programlar sabahin bir korunden ak$amin bir saatine kadar devam ederken ve kimse bunlara ses etmezken, behzat ç. gibi bir dizi $ikayet konusu olabiliyor bu ulkede. cunku evlendirme programlari turk aile yapisina a$iri uyumlu programlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol