orduevi ne sarık ve cübbeyle girebilme hakkı

elma sekeriiii
milli savunma bakanlığı emri ile onanan hak. bu sabah resmi gazetede söz konusu hak yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

" buna göre, yönetmelikte yer alan ve düğün yapacakların riayet edeceği hususların belirlendiği özel anlaşma şartlarına ilişkin ekinden "yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun olarak sade bir şekilde sakal bırakmış kişiler ile yaşlı annelerden yüzü açık olacak şekilde eşarplı olanların dışında; sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, günlük sakal traşı olmamış ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, yabancı uyruklu kişiler ordu evine giremezler" ibaresi kaldırıldı."

benim de düğünüm orduevi’nde olmuştu. çoğu başörütülü tanıdığım sırf bu nedenden ötürü içeri girememişti; kapalılar diye. çok üzülmüştüm, haksızlık demiştim kendi kendime. insanlar düşünce ve görünüşünde özgür olabilmeli diye söylenmiştim.
ama bu şeklini de kastetmemiştim ki... cübbe sarık takke nedir arkadaşım? kapanacaksan yine kapan, ama gidip de çarşaf giyip gözlerine dek kapanacaksan olmaz bu iş. yanlış anlaşılmasın, durum tamamen güvenlik ile alakalı.
türkiye’deki tüm insanlar iyi niyetli falan değil sonuçta. türkiye’nin realitesi de belli.ben nereden bilicem devlet teşkilatına senin suikast düzenlemek için orada olmadığını?? en nihayetinde bu kadınları arayamayacak askerler değil mi? şimdilerde x-ray cihazında görünmeyen bombalar bile üretilmeye başlandı, kaldı ki orduevi’nde kıçı kırık xray cihazları çalıştırılmıyor bile. o denli eskiler.
devir terörizm devri. tsk’nin tepkisi ne olacak, ne yapacaklar merak ediyorum.

bir düğünün kan ile sonlanmasını kim ister ki?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol