apartman çocuğu

elma sekeriiii
günümüzde her evde mevcut miktarda bulunabilecek türden çocuk türüdür.

afyonkarahisar’daki 3 yaşında bir çocuğun kaçırılıp saatlerce ve farklı kişilerce tecavüze uğramasından sonra özellikle bu tür çocukları daha da sıkı şekilde korumaya alan anne babalara kim kızabilir ki?

öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bir çocuğu sokağa salamıyorsun, adam gibi parka götürüp oynatamıyorsun bile. bir an gözünü kaçırsan, çocuğun ya tecavüze uğrar ya kaçırılır fidye istenir ya da organ mafyasının eline düşer buz dolu bir küvette uyanır. bildiğin korku filmi ülkesine dönmüş türkiye cumhuriyeti?!?

bu nedenle insanlar, çocuklarını dışarıya oyun oynamaya salmıyorlar artık. çocuk evde yetişip serpiliyor. gezebileceği yerler sınırlı: akraba ziyaretleri ve avm’ler.
evde oturan çocuğa hiperaktif diyor bazıları. ulan hayvanat, sen evde mi büyüdün yoksa sokakta mı? evde mi bağırdın çağırdın yoksa sokakta mı? bütün enerjilerini sokağa dökenler eve gelince kuzu gibi uyuyordu, öyle değil mi? çocuk boşaltamadığı enerjisini yaramazlıkla harcamaya çalışıyor; çok da haklı. hepsi birer apartman çocuğu işte...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol