27 nisan 2012 ttnet internet kesintisi

independence
okuduklarima gore marmara bolgesinin sanirim genelini kapsayan bir kesinti.

saat 22:15 sularinda ba$layan ve halen devam eden bir kesinti soz konusu. kapsadigi iller istanbul, izmir, manisa, bursa ve allah bilir daha nereleri. turkcell superonline fiber internet kullanicisi olarak tum geli$meleri internetten takip etmek de ho$ bi$i.
independence
kahramanmara$, ankara, adana gibi iller de kesintiden nasibini alan iller arasindaymi$.

edit: $irnak ve bodrum’da kesintiden etkilenen yerler arasinda.

edit2: trabzon, antalya, erzurum ve eski$ehir de var.
independence
$imdi efendim, ttnet konu ile alakali resmi bir aciklama yapmi$ ve demi$ ki " fiber altyapının yayılımı ve her noktaya ulaştırılmasına aracılık eden mpls (multi protocol label switching) sisteminin kurulumu sırasında sorun çıktı".

i$te bu yuzden turkiye genelinin interneti gitmi$.

ancak bir diger yandan da redhack demi$ ki;

"valla biz her zamanki gibi saldiriyorduk, ba$edemeyince turkiye’nin internetini kestiler.

redhack’in aciklamasi $u $ekilde;

biz saldirinca ’fişi çekmek’ zorunda kaldilar
27 nisan 2012 tarihiyle, ttnet basta olmak uzere emniyet genel mudurlugu, adalet bakanligi, yargitay vb bircok onemli kurulusa
anonymous redhack dgvirus, anarcycrew olarak ataklar duzenlenmistir.
bu ataklardan emniyet ve adalet gibi onemli yerler anonymous ailesi tarafindan cokertilmis, sorunu cozemeyen tib yetkilileri cozumu yurt disina cikislari kapatmakta bulmuslardir.
fakat bu taktigi bilen daha once goren redhack olayi tr icinden sekillendirmis, yurtdisina kapali olan serverlara (turkiye icinden) cesitli bilgisayarlardan ddos yaparak dikkatlerini bir yone cekmis, onlar bununla ugrasirken ana sistemlerine, dns sunucularina kadar sizilmistir.
bu sizma ve saldirilarla bas edemeyenler neye ugradiklarini sasirarak beklenmedik bu saldiri karsisinda, sistemi kapatmakta, adsl’ler basta olmak uzere bircok (ttnet’e ait) sistemin "fisini cekmek" zorunda kalmislardir.

bizi engelleyemezler demiştik
zaten saldirinin gelecegini bekleyen tib ve tubitak, dun, kamu kurumlarina bir genelge gondererek belirli onlemler sunmuslardir, radikal gazetesi’de bu olayi dun haberlestirmis, bizden de gorus almistir.
bizde yapilacak en dogru isin "fisi cekip beklemek" oldugunu "bizleri engelleyemeyeceklerini" soylemistik. bu eylem neticesinde, bircok kurum hacklenmis, turkiye’deki internet 27 nisan aksami 2 saatligine kesilmis, 28 nisan sabahinida kapsayan yaklasik 10 saat gecmesine ragmen halen tam olarak kendine gelememistir.

eylemler gerceklestikten sonra cesitli kaynaklardan daha onceki eylemlerimiz de gordugumuz "acimadi ki" histerisiyle yeniden karsilastik.
eylemin sabahi "bu gece saldiri olacak" diye tubitak’tan uyari geliyor ve bu haberin yayimlandigi ayni gece bircok yer cokuyor, karsiliginda saatler sonra "teknik bir sorun" cevabi aliniyor, bu cevaba kendileri inaniyor mu? meraktayiz..
yani icinizde biri yokmu "redhack kac aydir bizim iflahimizi kesti eve gidemiyoruz" diyecek babayigit? ;)

neden yaptik
gelelim eylemlerin sebebine..
zaten anonymous biz redhack’le dayanismak istedigini ileten videosu yukaridaki linte mevcuttur, turkce olarak ta altyazili sekilde anlatmaktadir.
bize gelince, eylemimizin baslica amaclari;
1- playstation ve chat geyikleri delil olarak alinarak tutuklanan ve redhack eylemleriyle baglantilari olmayan biri 17 yasinda 7 gencin "derhal" serbest birakilmasini istemek!
redhack’e "teror orgutu" muamelesi yapilarak pesin interpol’un bile takilmasinin redhack’i yildiramayacagini gostermek, ayrica biz burdaysak tutukladiklariniz kim’?) diye sormak.
2- anonymous’un bizle dayanisma eylemine iceriden destek vererek dostlarimizi yalniz birakmamak, anonymous’un dayanismasindan mutluluk duydugumuzu gostermek.
3- yaklasan 1 mayis’i sanki "kendi isci sinifina vermis" gibi "somurge valisi" edasiyla ona buna "dayilanan" akp hukumetine ve onun valisine dikkat cekerek, halkimizi isci kardeslerini sahiplenmeye cagirmak.
4- adil kota vb uygulamalarla "dusuk hizda" internet ile kullaniciyi somuren, zenginlere daha iyiulasim saglarken durumu iyi olmayanlara cok yavas interneti fahis fiyata satan ttnet’i protesto etmek.
5- pensilvanya imami’nin ve ordusunun "yenilmez" "herseye kadir" olmadiklarini halkimiza gostermek "cesaret gayri" demek ;)
6- eglenmek ;)

ben redhack’e inandim valla.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol