abdülmelik yalçın

independence
17 ya$indaki liseli bir cocuk.

bu cocugun ba$ina gelenleri al senaryo yap, ferhan şensoy’un pardon isimli filminin senaryosu gibi bir senaryo cikiversin kar$ina.

olay $u;

abdulmelik bir lisede ogrenci ve okudugu okuldaki kantinde satilan yiyecekler oldukca pahali. abdulmelik kantinden ali$veri$ yapmak istemiyor ve evinden yiyecek getiriyor, tipki bizim zamanimizda oldugu gibi;

(bkz: beslenme çantası)

ancak zaman bizim zamanimizdan cok farkli. abdulmelik’in evinden getirdigi yiyeceklere daha kapidayken el konuluyor ve cope atiliyor. abdulmelik kendisinin de defalarca ifade ettigi uzere anar$ist ruhlu bir cocuk, baskilara boyun egmiyor ve bir bildiri hazirliyor. bildiride ozetle kantin fiyatlarinin pahaliligindan ve bilmemhangi ayin bilmemhangi gune denk gelen car$ambasi icin arkada$larindan destek talep ediyor. amac o car$amba gunu herkes evinden yiyecegini getirsin ve okulda bir masa kurularak getirilen yiyecekler diger ogrencilerle payla$ilsin.

abdulmelik’in olayi i$te bu. haksizliga tepki gostermek ve tepkisinin yaninda da bir cozum yolu bulup onu hayata gecirebilmek. kisacasi turkiye’de en aranmayan ozelliklerin pek cogu abdulmelik de mevcut.

abdulmelik planini hayata geciriyor ancak daha oncesinde okudugu okulun muduru tarafindan fi$lenmi$ bir kere. okul yonetiminin gozunde abdulmelik provakator bir ergen. car$amba gunu gelip catiyor ve abdulmelik planini hayata geciriyor. tam yiyecekler yenirken okul muduru pe$inde 3 sivil polis ile cikageliyor. polisler yiyeceklere el koyuyor zira onlar suc delili. abdulmelik aslinda zeytin ile ulke bolmeye cali$iyor ancak abdulmelik’in bile o esnada bundan haberi yok. abdulmelik haricindeki ogrenciler di$ariya yollaniyor ve mudur 3 sivil polis ile abdulmelik birlikte idare odasina dogru yola cikiyorlar. idare odasinin kapisinda 8 sivil polis daha bekler durumda.

etti mi sana 11 sivil polis?

silahli bir cati$maya 11 polis yollamayan emniyet, abdulmelik’in zeytinle ulke bolme giri$imine 11 sivil polis yolluyor. ardindan abdulmelik’in ailesi araniyor okula cagiriliyor ve ozetle abdulmelik ilce milli egitim mudurlugunun de onayi ile okuldan atiliyor. abdulmelik konuyu il milli egitim mudurlugune ta$iyor ve $u siralarda milli egitimden gelecek nihai karar bekleniyor.

bu hikayenin 5n1k’da ki 18 dakikalik videosu $urda;

http://tinyurl.com/clo9oxg

kantinden almak yerine kendi getirdigi zeytini yedigi icin 11 sivil polis e$liginde okuldan atilan liseli bir cocugun hikayesini okudunuz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol