okul sütü programı

independence
hukumetin yeni icraati.

alinan son karara gore resmi gazetede yayinlandigi gunden itibaren ulkedeki tum ilkokul ogrencilerine haftada 5 gun 200ml oraninda sut dagitilacak. bu karara anayuvasi ogrencileri de dahil olmak uzere ilkokul 5. sinif ogrencileri de dahil edildi. ulke genelinde bu sayi 7,5 milyon ogrenciye ula$iyor.

bu kararla birlikte sut ureticilerinin ellerinde bulunan fazladan 1 milyon metrekup sut de ellerinden cikartilarak hayvanciliga ve ureticiye de destek olunacakmi$.

guzel $eyler bunlar.
independence
hukumet bu uygulamaya gecmeye cali$iyor, hatta bunun icin ihale bile duzenledi ancak az geli$mi$ 3 il icin ihaleye teklif bile gelmemi$. bu arada pinar sut’un teklifi de gecersiz sayilmi$.
independence
ilk ihalede kimse katilmami$ti ihaleye, daha sonra daha cazip bir hale getirildi ve ihaleye katilanlar ve kazananlar oldu.

buraya kadar tamam.

bir kac firma tarafindan turkiye’nin genelinde okullara sutler bugun dagitildi bu da tamam.

e burasi turkiye ama, bir i$ tam anlami ile yapilirsa bi kere bize yaki$maz. muhakkak o i$e bir hile bir hurda kari$mali ki $animiz yurusun. bugun turkiye genelinde dagitilan sutlerden icen cocuklardan 158 tanesi acil hastaneye kaldirildi. hastaneye kaldirilan ogrencilerden durumu agir olanlar var.

henuz durumun sutlerle alakali olup olmadigi bilinmiyor cunku test a$amasi henuz tamamlanmi$ degil ama ba$ka neden olacak allahaskina?
independence
hastaneye kaldirilan ogrenci sayisi turkiye genelinde 600 e yukseldi. sivas valisi durumun bozuk sutten kaynaklandigini acikladi.

$imdi sorarim size, 1 ki$iyi bilincli olarak olduren katil mi daha sucludur yoksa 600 minik cocugun hayatina kasteden bu insanlar mi daha sucludur?

insan oldurmeye te$ebbusten yargilanmali her biri.
independence
11 ilde toplamda 1000 den fazla öğrenci hastanelere kaldırılmis. milli eğitim bakanina göre ortada bir zehirlenme vakası yok. olan biten çocukların süte karsi olan aşırı hassasiyeti sadece. tam sonuçlar yarin açıklanacak.
epikuros
zamanında çayda radyasyon var polemiği üzerine dönemin anaplı bakanı cahit aral "ahan bakın ben içiyorum radyasyon yok" diye şov yapmıştı. bu süt zehirlenmesi olayında da edremit kaymakamı benzer bir görev üstlenmiş;

http://tinyurl.com/cwh7o28
elma sekeriiii
sıçtı.

aklı olan veliler bu sütleri içirmesin çocuğuna.

yahu zaten bir de şöyle bir durum var, süt serin bir ortamda muhafaze edilmeli, eğer mümkün ise buzdolabında.
allah bilir bu sütler nerelerde tutuldu da 1 günde 600 çocuğu zehirledi, sıcak havalar ya da rutubet etkisi ile farketmeden ekşitmişlerdir belki de.

devlet ucuza kaçıcaz diye at sütü satan bir yer ile bile anlaşmış olabilir, kim bilir?
ladycapulet
ilk günden sıçmış projedir.zaten bir zehirlenme durumu olması ihtimali projeyi duyan herkesin aklına gelmiştir sanırım.ama ben ilk günden batıracaklarını düşünmemiştim şahsen.

olay sonrası yine ne kadar aklı selim yöneticilerimiz olduğunu gördük.
durmak yok, yola devam.
independence
ulkedeki ilkokul cocuklarinin 1000 e yakininin hastaneye ta$inmasi sebebi ile gida tarim ve hayvancilik bakanligi dagitilan sutlerden ornekler alarak incelenmesi icin labrotuvarlara yollami$ti. inceleme sonuclari gelmi$, basina aciklandi.

incelemelere gore alinan sut numunelerinin hicbirinin icerisinden hastalik yapici bir madde cikmami$. sivas’tan alinan orneklerde ise hastalik yapici bir madde cikmamasina ragmen steril ko$ullara uymadigi tespit edilen firmalar sut dagitimi zincirinden cikartilmi$.
epikuros
sütün teminin yandaş firmalardan, normalden yüksek fiyatla sağlandığı iddia edildi kemal kılıçdaroğlu tarafından bugün. rant sağlıyacağım diye çocuklara ne veriliyor kim bilir?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol