16 mart 2012 afganistan da düşen türk helikopteri

independence
afganistan’da turk askerlerini ta$iyan yine turkiye’ye ait bir helikopter du$tu. kazada 9 u subay 2 si astsubay, 1 i uzman cavu$ olan toplam 12 askerimiz ne yazik ki $ehit oldu. ayni kazada iki afgan sivil de hayatini kaybetti. olayin sebebi kaza kirim heyetinin incelemesinden sonra anla$ilacak.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/20138519.asp
independence
helikopterin parcalarinin incelendiginde elde edilen ilk bulgular teknik ariza sebebi ile du$mu$ olduguna dairmi$. helikopterin parcalari turkiye’ye getirilmi$. detayli inceleme burada yapilacakmi$.
mesudiye
hadi anladık pkk ile mücadele kutsal bir görev olduğu için askerlere ölü değil de şehit diyorsunuz, ama bu ne oluyor şimdi nato’nun amerika’nın çıkarları için bir ülkenin işgaline askeri destek ver sonra helikopter düşünce şehit oldular diye ağla dur. tarihin hiçbir döneminde şehadetin bu kadar ayağa düştüğü görülmemiştir sanırım.

o değil de şimdi birileri çıkar "yok bizim askerimiz mazlum afganların dostu falan der" eğer işgalin destekçisi değilde afganların dostu olduğunuz için o topraklara gittiyseniz, o helikopterin çarptığı evde dört afganın ölümünü niye kimse konuşmuyor, kendi acılarınızı dev aynasında büyütüp başkalarının acılarını (sizden kaynaklansa da) görmezden gelirken nasıl utanmadan nasıl dost ve kardeş ülke halkı diyebiliyorsunuz merak ediyorum.

ama siz türk idiniz değil mi? size her şey serbest biriniz dünyaya bedelsiniz ne de olsa orada o dört zavallı afgan ölse ne olur yaşasa ne olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol