sokak hayvanlarını koruma ve barındırma merkezi

independence
tam ismi t.c. kadıköy belediyesi sokak hayvanlarını koruma ve barındırma merkezi.

internet sitesi icin;

(bkz: kadikoyunkopekleri.org)

kendileri ile alakali bir cift kelamim olacak, biliyorum okuyacaklar burayi, kusuruma bakmasinlar.

bugun erken saatlerde ziyarete gittim bu merkezi, bilen bilir hayvan a$igiyim ben, pek cogumuz da oyleyizdir eminim. bir yerde bir havlama sesi duysam elimde bir tas su bir tas kuru mama ile ko$ar sesin geldigi yone dogru giderim, dolayisi ile hayvanlar konusunda hassasim ben.

ziyaretten az once dondum, izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

oncelikle merkezdeki istisnasiz herkese te$ekkur ederim kendi adima, cok kutsal bir i$ yapiyorlar, helal olsun.

ama;

1- kocaman bir alana kurulmu$ bir barinak burasi ama kafeslerin uzeri acik. yagmur kar ne varsa hayvanlarin uzerine yagiyor. bu hayvanlar u$ur, bu hayvanlar islanir o soguk havada kendi kendilerine kurur hasta olur. bu hayvanlar donar orada. yagmurlu ve karli havalarda bir cozumleri oldugunu sanmiyorum, zira ben gittigimde yagmur ciseliyordu ancak hayvanlar uzeri acik kafeslerdeydi.

2- kusura bakmasinlar ama istisnasiz her kafesin icerisinde kilolarca hayvan di$kisi vardi her uc metrekarede bir. barinaklar temiz olmali. orada sirf bu i$ icin bir personel barindirilmali. kaldi ki internet sitelerinden baktigim kadari ile pek cok bagi$cisi var bu merkezin, dolayisi ile maddi sikintilari olmamasi lazim. sirf bu i$ icin bir personel $art.

3- merkezi ziyaret eden pek yok anladigim kadari ile, kapidan girer girmez "neden geldiniz ki?" turunde baki$larla kar$ila$tim. daha cok ziyaret edilmeli boyle yerler.

4- acik konu$mak gerekirse hayvanlari cok ama cok bakimsiz gordum. arada bir yikasalar bu hayvanlari o tuyler piril piril olurdu.

$ikayetlerimiz mazur gorsunler, dedim ya hassasim ben biraz bu konuda. ama ilk ba$ta da belirttigim uzere, cali$anlari cok cok buyuk bir iyilik yapiyorlar, cok onemli gorevleri var, yeniden sagolsunlar.

hayvan severlerin bu ve benzeri merkezleri siklikla ziyaret edip, eger uygun ortamlari varsa bir hayvana aile olmalari cok onemli, cok gerekli. her ne olursa olsun bu hayvanlar bu merkezlerde hapis. ihtiyaclari kar$ilaniyor, saglik bakimlari yapiliyor tamam ama nihayetinde hapisler. bir hayvanin bakiciligini ustlenerek onu ozgurlugune kavu$turup en iyi en cikarsiz dostunuz haline getirebilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol