kürtçe savunma hakkı

independence
kck davası saniklarinin israrla talep ettikleri $ey.

ama yemiyor i$te bebegim.

mahkeme kurtce savunma hakki isteyen saniga bu hakki vermedi ve mahkum etti. sanik avukati ile temyize gitti ama orda da yemedi, yargitay sanigin yeterli derecede turkce egitimi olduguna hukmetti ve "kurtce savunma hakki verilmemesinin savunmaya engel te$kil etmedigi" kanaatine vardi, mahkemenin verdigi mahkumiyet kararini onadi.

turkiye’de dogmu$sun, turkce yayinlanan bir derginin sorumlu mudurusun(bu arada sanik suclu ya da sucsuz kisminda degilim, o bizim alanimiza giren bir durum degil) bir sebepten oturu yargilaniyorsun ama sirf ibneligine turkce savunma yapmayi reddedip kurtce savunma yapmak istiyorsun. oldu, yaparsin kismetse.

gercekten turkceyi savunma yapacak kadar iyi derecede bilmeyen insanlar haric, kimsenin boyle bir hakki olmamali. turkiye’desin, turk adaletinin turk hakimlerinin kar$isindasin ama kurtce savunma hakki istiyorsun, hem de sular seller gibi turkce bilmene ragmen. hangi galakside ya$iyorsun sen ya?

ben gideyim amerika’da ya$ayayim, hatta orada dogayim ama amerikali degilim turkum. orada dogup orada ya$amam sebebi ile de ingilizceyi ana dilimden farksiz konu$uyorum, bir bok yiyorum cikiyorum hakimin kar$isina sonra vay efendim ben turkce savunma yapacagim, sikseniz ingilizce savunma yapmam. e sikerler haliyle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol