killing

hayalbaz
1970’ten itibaren ceylan yayınlarından dergi olarak çıkmaya başlayan italyan fotoromanı. daha sonra kısa süreli gazete bantı olarak da yayınlanmıştır.
dergi olanı üç seridir. bir seri beyaz kapaklı, bir seri uzun fasikül halinde(19 sayı), diğeri renkli kapaklı küçük boydur(24 sayı).

yeşilçam’da bu yıllarda 13 adette killing filmi çekilmiştir.
killing maskeli bir suçludur. hırsızdır. sevgilisi dina(orijinalinda dana!) dışında çevresindeki tümü güzel kadınların nerdeyse hepsini bir şekilde katleder ve bu bayanların nedense tamamı mayolu veya yarı çıplaktır(!).

öldürdükleri insanların tamamıda kendisi gibi cani ve hırsızdır. tabi bu durum fotoromanların sansüre takılmadan kolayca yayınlanmasını sağlamakta ve işlenen cinayetleri daha kabul edilebilir hale getirmektedir.

killing çevresindeki herkesin yüzüne ve kılığına girerek insanları böylelikle kandırmakta ve kolayca tuzağa düşürüp avı haline getirebilmektedir.
bu değişiklikle maceralar için gereken yeterli aktivite ve hareket alanı sağlanmaktadır.

maceralarında peşine hemen her zaman kendisi kadar zeki bir fransız komiseri düşmekte ve bu komiser her seferinde killing tarafından atlatılarak eli boş bırakılmaktadır.

maceralar killing’in yaptığı hırsızlıklarda diğer soyguncular ve suçlularla polis arasındaki mücadele üçgeninde geçmektedir.

okuması gayet zevkli fotoromanlardır. bu yüzden de şu an fiyatları kitapların çıktığı zamanki fiyatlardan yüksektir, halbuki o zamanlarda çıkan aşk fotoromaları bugün 1-2 liraya kolayca bulunabilirler.
eski sayıları ikinci el sitelerde, sahaflarda ve çizgi roman dükkanlarında satılmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol