onlive

independence
game developers conference’da tanitilan ve eger uygulanabilirligi olursa muhte$em olacak yeni bir oyun teknolojisi.

olayin ozeti $u $ekilde;

yeni cikan oyunlar malum, 10gb den fazla yer kapliyor ve gerek ram olsun gerek ekran karti olsun gerekse diger donanimlar olsun bir oyun icin yeniden elden gecirilmesi gerekiyor.

ve tanananammm..

onlive teknolojisi tum bu gereklilikleri ortadan kaldiriyor. bu teknoloji hayata gecerse oyunlar uzak bir sunucuya baglanarak oynanabilecek. indirilmesi gereken tek $ey ekran goruntuleri, yani oyunun grafikleri, ba$ka da bir $ey indirmeyeceksiniz. uzak bir sunucu uzerinden oynandigi zaman da donanim eksiklikleri hicbir $ekilde sizin ba$inizi agritmayacagi gibi, saatlerce ve hatta belki de gunlerde oyun indirmek icin beklemek zorunda kalmayacaksiniz. joystcik olsun klavye olsun ses olsun hepsi makinenize indirdiginiz bir oyunda oldugu gibi olacak, extra bir donanima extra bir ozellige hic gerek olmayacak.

i$in puf noktasi ise baglanti hizinda. gunumuz ttnet adsl hizi ile bu oyunlari takintisiz bir $ekilde oynayabilmeniz cok olasilikdahilinde degil zira minimum net 1,5mbitlik bir hiz gerekiyormu$ oyunlari oynayabilmek icin. superonline fiber internet sahipleri ise oyunlari rahatlikla oynayabilecekler.

teknolojinin ne zaman hayata gecirebilecegi hakkinda ise hicbir fikrim yok.
independence
iki onceki entryimde demi$im ki;

"teknolojinin ne zaman hayata gecirebilecegi hakkinda ise hicbir fikrim yok."

bok yemi$im.

sistem $u anda hizmette lan? sitesine giriyorsun, minik bir client kuruyorsun tivibu gibilerden bir $ey, sonra yuzlerce belki de binlerce oyunun icerisinde buluveriyorsun kendini. diledigin oyunu free trial modunda 30 dakika boyunca oynayabiliyorsun, begenirsen ister kirala ister satin al secenekleri de mevcutmu$, ben o kisma henuz bakmadim. hemen iki eksigini belirtmem lazim.

50mb/sn internet hizi ile baglandim, buna ragmen hafif de olsa bir lag gordum, hissettim. "w" tu$una basip onumdeki adami takip edeyim istiyorum, tu$a bastiktan bir kac milisaniye sonra karakterim hareket ediyor, oyun sonuna kadar akici degildi bu durumda. ayrica goruntu biraz puslu gibi.

eger bu iki durumu da ortadan kaldirmayi ba$arabilirlerse oyun dunyasinin ve tum konsollarin amina kor birakir bu teknoloji. muhte$em bi$i olm ya.
hayalbaz
yaygınlaşsa da kutulu orijinal oyun alma zevkini bırakmayacağım ve almaya devam edeceğim teknolojidir.
şu an 221 adet kutulu, kaplı her neyse orijinal oyunum var ve elimdeki listeye göre ağırlıklı olarak macera oyunu olmak üzere ebay’dan daha almayı düşündüğüm bir sürü oyun var. orijinal oyun gibi bir objeye sahip olmanın zevki farklı ve kolay kolay vageçilmez.
iyice digitalleşmiş yeni nesil için çok güzel bir teknoloji tabi.
independence
yeni nesilden daha ziyade teknolojinin her adimindan ve kolayligindan faydalanmak isteyen insanlar icin son derece faydali bir sistem.

az once driver’in free trial’ini bitirdim, satin almak ister misin dedi, fiyatini ogreneyim istedim ki kar$ima 49.99$ lik bir fiyat cikti. fiyatlari bu $ekilde tutarlarsa free trial oyuncusundan ba$ka oyuncusu olmayacaktir gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol