arı sütü

hayalbaz
arılar sadece bal yerken işçi arıların sadece kraliçe arının beslenmesi için hazırladıkları ürün. balla karışık olarak aktarlarda, büyük marketlerde satılmaktadır.
içinde x adı verilen bilinmeyen bir madde vardır ve arı sütüne besleyici, şifa verici özelliği veren unsurun bu bilinmeyen x maddesi olduğu sanılmaktadır. zira bu sütün içinde bulunan diğer besleyici öğeler yani protein, vitamin, mineral, karbonhidrat her ne ise başka besinlerde de bulunabilmektedir. fakat bu x maddesi ne arkadaş bu bilinmiyor.
bundan yıllar önce bir iki kutu alıp kullanmış fakat kendimde zihnen veya bedenen her hangi olumlu bir değişiklik farkedemeyince bırakmıştım.
ahuramazda
insanoğlu ne kadar aç gözlü vay arkadaş...arının bin bir emekle kovanın düzenini sağlamak,soyun sürekliliğini devam ettirmek amacıyla ürettiği bu mucize ürünü,keşfet.keşfetmekle yetinme,kovandan çal,paketle,sat.
kraliçe olsun olmasın,her sıradan fani alsın yesin.
yok ya,valla billa bu hayat çok acımasız.ben arı olsam,önüme gelen marketçiyi sokarım arkadaş.
hayalbaz

1. arı sütü genel olarak vücutta hücre yenilenmesi, üretimi (hücre) ve metabolizması üzerinde etkili olduğundan organizmanın bütün dokularında canlılık ve bunun sonucunda sağlık, enerji, bağışıklık ve dinçlik meydana getirir. bu yönüyle akla gelebilecek bütün sağlık problemlerinde önemli düzeyde motivasyon sağlar.

arı sütü kalp rahatsızlıklarından kansere kadar bir çok hastalıkta vücudu güçlendirmek, bağışıklık sistemini uyarmak amacıyla kullanılmaktadır. özellikle yoğun antibiyotik kullanan radyoterapi ve kemoterapi olan hastalarda muhtemel karaciğer ve böbrek zararlarını önlemekte, fonksiyonlarını korumaktadır.
2. arı sütü, 5-1 5 günlük genç işçi arılarının baş kısımlarında bulunan salgı bezlerinden salgıladıkları özel bir besindir. yüksek oranda mineral, enzim, protein, aminoasit ve yağ asidi içerir.
an sütü zihinsel ve bedensel yorgunlukların giderilmesinde etkili olmakla beraber vücuda enerji sağlamaktadır.
içerdiği hormonlar sebebiyle hem erkek hem de kadınlarda cinsel istek ve cinsel fonksiyonların arttırılmasına yardımcı olmaktadır.
bunun yanısıra, arı sütünün atardamarların iltihabı, damar sertliği, karaciğer yağlanması, iltihaplı eklem hastalıkları, astım, mide ve bağırsak hastalıklarında tedaviye doğal destekleyici olarak kullanılabileceği bildirilmiştir.
yapılan araştırmalarda, arı sütünün kandaki kolesterol, toplam lipit, fosfolipit, trigliserid, b-lipoprotein seviyelerini düşürmekte, tansiyonu dengelemede yardımcı olabileceği bildirilmiş olup, insülin benzeri peptidleri içermesi nedeniyle hipoglisemik (kan şekerini düşürücü) ve immünolojik etki gösterebileceği bildirilmiştir.
arı sütü, fiziksel ve ruhsal açıdan vücudunu dengede tutmak isteyen herkes için; orta yaş ve üzerindekiler, menopoz dönemindeki kadınlar, yüksek fiziksel ve cinsel performans isteyenler, özellikle sporcular ve vücut geliştirme sporuyla ilgilenenler için ideal bir doğal sağlık destekleyiciniz olabilir.
http://www.birtat.com.tr/ari_sutu.htm
3. gençlik iksiridir, uzun ve dinç yaşamanın sırrı arı sütündedir. bunu size şöyle açıklayayım. kraliçe arı dişidir. balı yapan işçi arılar da dişidir. bu dişilerden kraliçe arının ömrü 5-6 yıldır. bal yapan işçi arının ömrü 50-60 gündür. yumurta döneminden itibaren ölünceye kadar arı sütü ile beslenen dişi arı kraliçedir. bütün işçi arılar onun yumurtalarından oluşur. yavru döneminde sadece 3 gün arı sütü ile beslenip sonra bal ve polenle beslenen dişi arılar da işçi arılardır. 5-6 yıl ile 50-60 gün arasındaki zaman dilimi arı sütünün farkıdır.
4. marketlerde satılan arı sütlerini yiyip te dinç kalmayı beklemeyin sakın. çünki arı sütü soğuk zincirde muhafaza edilmediği müddetçe tüm özelliğini yititir. ezilerek püre yapılmış muza o kadar para vermek de olmaz ki canım...
5. vitamin ve mineral bakımından en zengin besin.bedeni ve zihni yorgunluğun giderilmesinde etkili.
kullanımı : günde bir öğün bir damla dil üzerine damlatılmalı.
6. kullanma süresi çok kısa olan, liyofilize yöntemlilerinin daha uzun süre saklanabileceği, gelişmeye yardımcı bitkisel gıda takviyesi.
http://www.birtat.com.tr/ari_sutu_kapsulu.htm
7. arı sütü hakkında yapılan nice çalışmayla potansiyel faydası ispatlanmış bir gıda olmakla beraber,bir çok gıda takviyesi ürün gibi ticari ihtiraslara maruz kalmıştır.özellikle ülkemizde elde edilen arı sütlerinin çoğu uygun yöntemlerle elde edilmemektedir.diğer yandan öyle günde bir iki damla kullanmakla fayda sağlayacağına dair hiç bir çalışmaya rastlanmamıştır.uygun yöntemlerle elde edilmiş arı sütünün fayda sağlayıcı minimum dozu erişkinler için 2 gr dır.
8-özellikle beyin kanaması geçirip felç olan hastaların tedavisinde, şırıngayla damla damla verilmek suretiyle kullanılan mucize süt.
9-hücre onaramaya, gelişmeye yardımcı bitkisel gıda takviyesi.
http://www.birtat.com.tr/...
10. eskiden genellikle küçük şişelerde satılıp bal ile karıştırılarak kullanırken son zamanlarda bal - ginseng - arı sütü karışımı şeklinde satılan hali yaygınlaşmış salgı. kovan aristokratlarının bu değerli besini enerji verme konusunda kahve, pharmaton ve benzerlerini ezip geçer, aktar mucizesidir.
11-arı sütü; işci arıların gırtlak bezelerinden salgılanan bir bal emülsiyonudur. kraliçe arının besini olup, besin değeri son derece yüksektir. tüm yaşamı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arının ömrünün uzunluğuna da en önemli işarettir. diğer arılar sadece 2 ay yaşarken, kraliçe arının ömrü 6 yıldır. bu besinde, kraliçe arının niçin inanılmaz büyük (iri), uzun ömürlü, verimli ve diğer arılarla mukayese edildiğinde neden daha fazla enerjiye sahip olduğunun sırrı saklıdır. kraliçe arı, sadece arı sütü ile beslenerek günde 3.000 ve bu emülsiyon kraliçe arıyı sağlıklı ve güçlü tutmak için gerekli besinleri de sağlar.
12-hayatlarının ilk 2 günü bebek arılar (lavra), işci arılar tarafından yapılan özel bir karışımla beslenirler. işci arıların yutmaksızın çiğnedikleri, çiçek tozlarından yaptıkları ve başlarının üstündeki bir bezede sakladıkları özel bir madde ile karıştırdıkları bu maddeye biz arı sütü diyoruz. ilk 2 günde, bu kuvvetli protein gıdası bebek arıları (larvaları) küçük bir arıya dönüştürür. bu işlem gerçekleştikten sonra, işci arılar arı sütü üretimini azaltırlar ve sadece mevcut kraliçe arı ve bir sonraki sefer kraliçe arı olarak seçilen arı için üretime devam ederler. hem kraliçe arı hem de prenses arı bu gıda ile beslenmeye devam eder.
13-kandaki hücreleri yenileyici ve kansere karsi etkili oldugu iddia edilmektedir.
14-ari sütünün kullanim alanlarinin asagidakiler oldugu belirtilmektedir:
* kandaki hücreleri yenileyici.
* kansere karşı etkili.
* kalp ve damar rahatsızlıklarında.
* tansiyon düzenleyci ve şekere karşı etkili.
* zihinsel ve fiziksel gelişmelerde.
* sindirim sistemi, verem, astım ve ünserde.
* felç rahatsızlıklarında kalp atışını düzenleyici
* damar genişletici, cilt ve saç rahatsızlıklarında.
* sinirsel ve ruhsal hastalıklarda
* iştah açıcı ve kuvvetlendirici.
* büyüme ve gelişmeyi fiziksel ve zihinsel olarak yardımcı olur.
15-düzenli kullanıldığında bir hafta sonra insana normalin iki katı gibi hayvani bir enerji veren besin maddesi.
16-tıpkı e vitamini gibi hücre yenileyici, onarıcı ve yapıcı etkisi olduğu düşünülürse mükemmel cilde kavuşturucu.
17-son derece güçlü bir besin maddesidir. saf halde de satılır ancak herkese saf haldeki şişeleri satmamaya özen gösterirler. bunun 10 gramı bir anda içildiğinde insanı enerjiden ölürebilecek bir maddedir. bu nedenle arı sütünün 10-15 gramını orta boy kavanoz (100 gram mesela) bala karıştırıp sabah veya akşam bir iki çay kaşığı aldığınızdan bir kaç gün sonra gücünüzün ikiye katlandığını hissedersiniz. tabii bu arada adam gibi düzenli bir beslenme de şarttır.

özetle arı sütü supradyn, one a day, centrum ve bilumum e vitaminli anti oksidan kimyasal vitaminlerin tümünden daha sağlıklı ve güvenilir bir doğal madde olup yanında bir paket de balık yağı ile insana acayip faydalar sağlar.

sabahları kahvaltıdan beş on dakika önce iki çay kaşığı arı sütü, kahvaltıdan bir saat sonra bir kapsül balık yağı ve akşam yemekten önce alınacak yine iki çay kaşığı arı sütü ile erkek insan evlatlarının bir yerleri acayip derece şişer, şişer ne kelime ki viyagra halt etmiş olur.
18-ari sutu oldugu iddia edilen, etrafta siselerce satilan ama aslinda bir kac grami yuzmilyonlarca lira olan $ey. ataturk orman ciftliginden edinebiliyorsunuz.
19-"ari sutu" hakkinda kafamdaki bir tanim veya verebilecegim bir diger ornek de bu çok hassas besin maddesinin içine demir ka$ik sokuldugu anda bozuldugudur. 570 dolariniz heba olmasin, bo$a gitmesin diye soyledim.

20-şişede dururken gözünüze iğrenç bir tadı varmış gibi gözükebilir fakat çok lezetlidir,insanın yedikçe yiyesi gelir.tadına aldanıp fazla yenmemelidir,azı karar çoğu zarar bir üründür.lakin olur da kendini tutamayıp fazla tüketen erkekler için tavsiyem o gün evden çıkmayın,çıkarsanızda bayanların yoğun bulunduğu yerlere gitmeyin,çayıra çimene gidin dağa çıkın.süper enerji verir,besleyicidir,insan kendini 98 oktanlı benzin konulmuş ferrari gibi hissedebilir.
21-ışık, metal ve ısıdan uzak tutulması gereken doğa mucizesidir. bu durumda tüketilirken ve arılardan alınırken ahşap aksamlar kullanılmalı, güneş ışığından uzak tutmak için koyu renkli cam kavanozlarda ve 5 derecenin altında saklanmalıdır. bunlar göz ardı edilirse arı sütü bütün besin değerini yitirir. yani eczane raflarında satılan arı sütünden kimseye fayda gelmez. salep kıvamında ve ekşimsi bir tadı vardır. saf satılmaz, balla karıştırılır; bu hem arı sütünün dayanıklığını arttırır, hem de alınacak miktarın belirlenmesini kolaylaştırır. güvendiğiniz bir yerden almıyorsanız elinizdeki küçük kavanozda kaç gram saf arı sütü olduğunu bilmeniz mümkün değildir. günde 500 mg ya da en fazla 1 gr tüketilmesi gerekir, fazla miktarda alsanız bile maddi yük olmaktan öteye gitmez, faydasını arttıramazsınız. bütün bunların yanında gizemli bir maddedir, zira içinde henüz bilimin tespit edemediği madde ya da maddeler bulunur. kısırlık tedavisinde * olumlu sonuçlar verebildiği gibi, psikolojik açıdan da iyi gelir, durduk yerde ekistiradan mutlu olmanızı sağlar. kısaca doğanın mucizesi işte.
22-cilde elastikiyet kazandırmasına yardımcı olan faydalı bir besin.
23-satın aldığım amcanın ye ama her gün koşmayı ihmal etme diyerek muzipçe bir mesaj yolladığı ürün.
24-boza kıvamında olan, fazlası derin dondurucuda, kısa süreli tüketimi dolapta saklanması gereken, sade tüketimi öğürmenize yol açabileceği için bal ile birlikte alınması yerinde olan ve sayısız derde derman olan, dertsizlere kanat olan günlük plütonyum takviyesidir. çok pahalıdır, kraliçe besini olduğu için krallarınıza ve kraliçelerinize layıktır, gıdım gıdım tüketilmesi sizin ve çevrenizdilerin selameti için gereklidir. burada faydalarına tek tek girmenin ürüne olan toplam talebi ve son tahlilde ürünün fiyatını yukarılara çekmesinden kaygı duyduğum için imtina ediyorum.
25-her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce alırsanız kilo vermenize yardımcı olduğu söylenen ultra besin. düzenli olarak polen ve bal ile alındığı zaman insanın cinsel enerjisini had safhaya çıkardığı iddia edilmektedir.
ayrıca kilo almak isteyen kişi arı sütünü tok karına alırsa zamanla kilo da alıyormuş. yani bu ultra super besinin aç karna alınırsa kilo verdirme, tok karna alınırsa kilo aldırma özelliği olduğu söylenmektedir.
26-küçükken annemin bana bıldırcın yumurtası ve bal ile karıştırıp içirdiği über içecek. neden böylesine uzun ve iri olduğumu yeni yeni anlıyorum.

not: ekşi, uludağ ve itü sözlükten derlenmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol