hocalı soykırımı na rağmen hepimiz ermeniyiz demek

balkaner78
akıl tutulmasından başka bir şey değildir. yazıklar olsundur. hepimiz hocalı’lıyız, hepimiz azerbaycan türkü’yüz demeyenlerin hiç sarfetmemesi gereken sözdür.
balkaner78
ermeni olduklarını kabul ettiklerine göre hocalı’da ermenilerin yaptığı soykırımın hesabını vermeyi de paşa paşa kabul etmek demektir. tabii sokakta "hepimiz ermeniyiz" diye bağırışıp çığrışmak, çığlık atmak yanında hesap vermeye de yürekleri varsa...
sitivreyvaugin
"hepimiz ermeniyiz"

bu bir slogan sanırım ya da bir yerlere bir mesaj olabilir...

aslında anlatılmak istenen "hepimiz x’iz" yani biz haksızlığın karşısındayız ve bunun hesabını soracağız, sormalıyız...
sormalıyız ki başımıza tekrar gelmesin ya da insanlar aynı acıyı tekrar yaşamasın, üzerine bir böcekmişsin gibi basamasınlar, toplumda yalnız olmadığını bil, başına alenen bir darbe geldiği zaman arka çıkacak insanların senin gibi hisseden insanların olduğunu bil yani kısaca alt metni "yalnız değilsin".

katliamdan bahsederken insanların ötekileştirilmesi zaten faşizan bir tutumdur
toplumlar öfke ve korku faktörü ile yönetilemez sadece yönlendirilebilirler.
öfke, fikirlerinin önüne bend oluyorsa, sağlıklı düşünmeni ve yorum yapmanı engelliyorsa demek ki o kadar da doğru düşünmemektesiniz...

hocalı’da yapılanın tutulacak, savunulacak ya da açıklanacak bir tarafı yoktur, sayılar önemli değildir böyle durumlarda, yapılan "şey" hocalı’da değil tüm insanlığa yapılmış ve tüm insanlığa yapışacak bir çamurdur.

ama velakin insanlar "hepimiz x’iz" diye sokaklara döküldüğünde bu tip söylemlerin hocalı katliamını destekler nitelik taşıdığını söyleyebilmek körlük, manipilatörlük ve aymazlıktan başka bir şey değildir.

insan doğruları sadece kendi tarafından baktığı zaman görebiliyor ise evrensel toplum haklarını ağzına almaya biraz çekinmeli bence.

çünkü bu tip durumlar basit sidik yarıştırmalara gelemeyecek kadar ciddi ve derin yaralar açmış konulardır.
balkaner78
"hepimiz ermeniyiz"cilerin avukatlığına soyunan, laf kalabalığı üreten ve lafı bir tarafından anlayan türlerin de ortaya çıkmasını sağlamıştır. turnusol kağıdı gibi başlık mübarek. hocalı soykırımı ile ilgili yorumları sidik yarıştırmak olarak niteleyen "kör" ve "aymaz" "manipilatör"ün arz-ı endam etmesini sağlamıştır. bütün dünyanın toplum haklarından bahseden yok zaten. 26 şubat günü (hocalı soykırımı yıldönümü) bütün insanları, bütün toplumları kapsamıyor çünkü. burada soykırıma uğrayan bir milletten bahsediliyor; o da türk milleti. fransa’daki aleyhimize sonuçlanan oylamanın "hepimiz ermeniyiz" diye sokaklarda çığrışıldıktan hemen sonraki güne denk geldiğini görmemek, ya cehaletten ya da körlükten olmalı. kendi milletinin haklarını düşünmeden "dünya vatandaşlığına" soyunanlardan ikrah geldi kalan. gazetelerde köşe yazan bazı "ağababa"larına özendilerse daha çoook fırın ekmek yemeleri lazım bu çömezlerin. hele bu kişiler sözlükte "kaydedelim" düğmesine basmadan önce imla klavuzu kullansalar, hiç olmazsa yazım yönünden saygınlıklarını yitirmezler. "manipilasyon" nedir aga?, manikür gibi mi? manipülasyon olmasın o? lafı bir tarafından anlamadan ve dezenformasyon yapmadan yazmaya çalışsak zaten o yanlış yazdığın sözcüğe gerek kalmayacak.

bu arada bu hümanistçik "manipilatör"e göre bizimle aynı fikirde olan milyonlarca türk, akrabaları katledilmiş azerbaycan türkleri de olaylara sadece kendi tarafından bakıyor, ajitasyon yapıyor öyle mi? sadece taksim’de 300 bin kişinin toplandığını hatırlatılır ve "hadi oradan" veya "mazlum milletlerin haklarını başkalarına yamayarak ve hümanizm, evrensellik vs.vs. adına duygu sömürüsü yaparak rol çalacak başka kapıya" denir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol