anonymous un btk yı hacklemesi

independence
btk dun anonymous tarafindan hacklendi. shiftdelete internet sitesinin verdigi bilgi $u $ekilde;

--------------------------------*----------------------------------------------

anonymous btk’yı hack’ledi!
internetin bilinen hacker gruplarından anonymous, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu’nu hack’ledi. ele geçirilen tüm bilgiler internette yayınlandı.
13/02/2012 23:26
ülkemizin internetten sorumlu kurumu btk, yani bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu siber saldırıya uğradı. ismini dünya çapında ses getiren aktivitelerinden tanıdığımız anonymous tarafından düzenlenen eylemin sonuçları ortalığı birbirine kattı.
daha önce de türkiye’deki kimi gündem olaylarını yakından takip eden anonim, gelişmeler karşısında tepkisiz kalmayarak "sansür" karşıtı duruşunu göstermişti. ilk olarak internet filtrelemesine karşı türk internet kullanıcılarının yanında olduğunu söyleyen ekip, daha sonra birçok saldırı gerçekleştirmişti.

bu yöndeki tutumunu devam ettiren hacktivistler, şimdi de btk’yı hedef aldı. #opdigiturk (digiturk operasyonu) ismiyle başlatılan saldırıların ilk durağı olan btk’da hasar hayli büyük. zira 4 farklı veritabanını ele geçirine anonim, bunların hepsini internet ortamında paylaştı.
incelediğimiz bilgilere göre sonuçlar çok can yakacak gibi gözüküyor. birinci belgelerde btk sistemine dışarıdan erişim yapan firmaların (vodafone, turkcell, superonline, avea, ttnet gibi) kullanıcı adı ve şifreleri bulunuyor.

ikinci ve üçüncü belgelerde ise kurum çalışanlarının kullanıcı adları, gerçek isimleri, e-posta adresleri, telefon numaları ve eğitim durumları gibi bilgiler yer alıyor.
son ve en kapsamlı olan 4. veritabanında ise kullanıcıların doğum tarihleri ve tc kimlik numaraları bulunuyor.
her ne kadar bir süre önce sanal güvenliğimiz test edilmiş olsa da konunun ana ismi olan btk’nın böylesi bir durumda kalması şaşkınlıkla karşılandı. kötü amaçlı kişilerin ellerine geçmesi halinde değerlenecek bilgiler şu an internetteki kimi sitelerde açıkça yayınlanmış durumda.

-------------------------------------*----------------------------------------

ozetle btk’ya kayitli olan her bireyin her turlu mail ve sisteme giri$ $ifre bilgileri hatirlatma sorusu ve cevabina kadar, isim soyisim ve adreslerine kadar internette kol geziyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol