yurtdışına çıkan türk lere döndün mü sorgusu

independence
yurtdi$ina cikan turk vatanda$larina ulkeye dondukten sonra gittikleri ulkenin konsoloslugu tarafindan ula$ilarak "turkiye’ye geri dondunuz mu? bunu ispat icin lutfen pasaportunuz ile birlikte konsoloslugumuza geliniz" $eklinde taleplerde bulunuluyormu$. di$i$leri bakanligindan konu ile alakali bir duyuru yapildi. duyuru $u $ekilde;

"ülkemizdeki bazı yabancı ülke temsilciliklerinin, ülkelerine seyahat eden vatandaşlarımızla yurda dönüşlerinde irtibata geçerek, vatandaşlarımızın pasaportlarıyla birlikte temsilciliğe davetle ülkelerinden çıktıklarını ispatlamalarını talep ettikleri öğrenilmiştir.

bu tür taleplerin, vize kurallarına uygun düşmediği gibi, türk vatandaşlarının seyahat özgürlüklerine ve özel hayatın gizliliğine saygı duyulmasını isteme haklarına da aykırı olduğu değerlendirilmektedir.

bu itibarla, hangi ülke makamlarından gelirse gelsin, bu gibi davetlere icabet edilmemesi ve durumdan bakanlığımıza bilgi verilmesi (http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/forms/pgapplication.aspx internet adresinde yeralan başvuru formu aracılığıyla veya dr. sadık ahmet cad. no:8 06100 balgat/ankara adresine dilekçeyle) vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur."

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19836842.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol