haydarpaşa port

independence
haydarpaşa garı’nin yerine in$a edilecek olan proje. projenin detaylari bugun itibari ile belli olmu$. projenin detaylari copy paste marifeti ile $u $ekilde;

"mevcut gar binasının giriş katı, demiryolu ulaşım hizmetleri vermeye devam edecek. ancak üst katlarda tcdd’nin kullandığı ofisler, müze, konser, sergi ve kültürel tesis ve konaklama olarak hizmet verecek."

"projede ‘konaklama’ diye geçen yerlerin ‘otel’ olacağı iddia edildi. alanın çeşitli yerlerine 4 adet dini tesis yapılacak. bu tesislerin toplam alanı ise yaklaşık 15 bin metrekare. idari bölümlerin toplam alanı 7 bin metrekare ile sınırlandırıldı. kültür, turizm ve konaklama için 30 bin metrekarelik alan ayrılırken, 5 adet ticaret alanı içinse 132 bin metrekarelik alan öngörüldü. 145 bin metrekarelik 3 adet başka bir yapıysa turizm ve ticaret merkezi olarak hizmet verecek."

ben esasen tam olarak $u "4 adet dini tesis" kismina tekilmi$ durumdayim. bu dini tesislerin detaylarini merakla bekliyor olucam.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19829992.asp
elma sekeriiii
etrafına, 2020 yılındaki olimpiyatlara ev sahipliği yapmak amacıyla sökülebilir tribünlerle 100 bin kişilik stad yaptırılacak. bu sökülebilen tribünler daha sonra anadolu’da değerlendirilecekmiş.

detaylar;
http://spor.milliyet.com.tr/haydarpasa-ya-100-bin-kisilik-stad/spor/spordetay/02.03.2012/1510225/default.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol