evlilik yüzüğü

tyche
eski mısırlılar, sol elin, soldan ikinci, sağdan dördüncü parmağı olan, o zamanlar yüzük parmağı demedikleri parmakta bulunan ’vena amaris’ adlı damarın direkt olarak kalbe gittiğine ve de ’başlangıcı ve bitişi olamayan bir sonsuz halka’ içerisinde aşkın sürdüğüne ,inanırlarmış. modern tıp böyle bir damarın varlığını yalanlasa da bu gelenek devam edip gitmektedir, iyi de olmaktadır. başka bir anlamı da, çapkınlık yapılırken itina ile çıkarılan yüzüktür.
armes
evlilik kelepçesi.bir kere takılır ve ömür boyu çıkartmamak için söz verilir.kadınlar alyansı evdeyken takmazlar malum çamaşır bulaşık derken ona bi zarar gelsin istemezler fakat dışarı çıktıkları zaman muhakkak takarlar ve yaşıtı olupta hayla evlenmemiş kızların gözüne gözüne sokup nispet yaparlar hava atarlar oh oh ben evlendim siz evde kaldınız kız kuruları ha hayyy diye bi de bakış atarlar erkekler ise tam aksine alyansı sadece evde takarlar dışarıya adım attıkları an yüzüğü çıkarırlar bunun da sebepleri şöyle sıralanabilir yolda minibüste otobüste ve her türlü toplu taşıma araçlarında gözüne kestirdiği kızı tavlayabilmek için,pisikolojik olarak kendini bekar günlerindeki gibi hissetmek için,ve daha hareketli ve daha genç tarzda giyinerek bekarım gencim yakışıklıyım havasını çevreye yaymak için.
komple teorisyen
sol elin yüzük parmağına takılma sebebi; kalbe giden damarın ordan geçtiğine inanılmasıymış yüzükle yolukapatıp bir daha aşık olmasının engelleneceğine inanıyormuş saflar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol