sema maraşlı

elma sekeriiii
komik bir kadıncağız.

onu buraya yazmamın sebebi ise daha da komik.

küçükçekmece belediyesi geçenlerde bir etkinlik yapıyor ve bu kadıcağızı gel evlilik, kadın-erkek ilişkileri üzerine ilçedeki bayanlarla konuş diyerek konuk ediyor.
sema hanım, bir konuşuyor pir konuşuyor; devletin yıllardır üzerinde çalışıp toplumun geri kalmış kesimlerine zar zor kabul ettirdiği hatta bazen ettiremediği bir konu üzerine baya bir ahkam kesiyor.

kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir”

evlilik üzerinde medyanın oyunlarına dikkat etmek gerekir. kadınlar eğer duygusal bir boşluktaysa ve çok fazla dizi izliyorsa, o dizideki aşklardan ve kadın üstünlüğünden etkileniyorlar. dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik, akıllı ve kendini beğenmiş. bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. hz. muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. allah’ın kurduğu sistemde her şey zıttıyla vardır.”

“erkek ve kadın doğuştan farklı yaratılmıştır. allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. erkekler ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratılmıştır. erkeğin hayata bakışı serttir. kadınlarsa duygusaldır. zaten normal olan erkeğin kadın gibi olmamasıdır.”

"bu noktada, kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin. kuran-ı kerim’de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. kadından otorite olmaz.”

kendisi madem teslimiyetçi olun, erkekleşmeyin diyor da niçin ilk evliliğini "boşanma" ile sonlandırıp 2. evliliğini yapmıştır?? dayak da yese küfür de işitse oturup "çekecek".bu hanımefendinin zihniyetine göre; başına ne gelirse gelsin çekmelisin; çünkü erkekler güçlü kudretli ve karşı çıkılmaması gereken bir "üstünlük"te yaratılmıştır.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana sema hanım!??


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol