6 ocak 2012 ilker başbuğ un tutuklanması

independence
ilker başbuğ dun internet andici davasi sebebi ile 7 saat boyunca $upheli sifati ile savciya ifade vermi$ti ki bu durum cumhuriyet tarihinde bir ilkti. sorgulamanin ardindan savci ba$bug’u tutuklanmasi talebi ile nobetci mahkemeye gonderdi. henuz netlik kazanmasa bile gun icerisinde ilker ba$bug’un tutuklanmasi buyuk ihtimal gibi gozukuyor. umarim oyle bir $ey olmaz ama olursa da $a$mamak lazim. mahkemeden cikacak haber bekleniyor $u siralarda.
independence
pek $om agizliyim her zamanki gibi.

ilker ba$bug "teror orgutu yoneticisi olmak ve darbeye te$ebbus" suclarini i$ledigi iddiasi ile sevk edildigi mahkeme tarafindan tutuklandi, haydi buyur. muhtemelen tutuklanacak diye 42 dakika once yazmi$tim, 42 dakika sonra adamin tutuklandigi haberi geldi.

asker kokenli kimse kalmayacak di$arida sanirim. yakinda nobetci onba$ilari da tutuklarlar. ordu bildigin fesh ediliyor yava$ yava$.
orqn
üzücüdür.

son 10 senede türk silahlı kuvvetlerinin geldiği nokta ve insanların askere bakış açısındaki değişiklik ise çok daha fazla üzüyor beni. yoksa olaydaki kişiler pek de umrumda değil; ama temsil ettikleri makam beni-seni hepimizi yakından ilgilendiriyor.

bu olay sonrasında, üniformasında türk bayrağı taşıyan biri olarak ufak ufak tırsmaya başlamadım değil. ben de terörist olabilirim. emin değilim.

---

gecenin saat biri,
lambayı söndürmedik.
belki yarım saat sonra,
belki sabaha karşı.
yine basılabilir evim,
beni alıp götürürler,
kitaplarımızla beraber.



---
trouble
ilker başbuğ ’ un avukatı tutukluluğa itiraz , dosyanın diğer dosyalardan ayrılması ve yargılamanın yüce divanda yapılması için itiraz dilekçesini 12. ağır ceza mahkemesine sundu.
mahkemenin 3 gün içinde yanıt vermesi bekleniyor.
elma sekeriiii
hilmi özkök, ilker başbuğ’un terörist nezdinde yargılanmasından son derece rahatsız olduğunu cumhuriyet gazetesine verdiği röportajında kamuya duyurmuştur.
independence
tutuklandi ve unutuldu. hakkinda kimse konu$muyor, kimse hatirlamiyor sanki kendisini, neyse.

hakkindaki iddianame hazirlanmi$ ve iddianameye gore kendisi icin "agirla$tirilmi$ muebbet hapis" isteniyor savcilik tarafindan. sucu ise "hukumeti yikmaya te$ebbus" ve "orgut yoneticiligi".

oysa kendisini genelkurmay ba$kani makamina getiren de akp iktidari ve emekli olana kadar cali$tigi iktidar da akp iktidari. bu adam hangi arada hangi derede orgut kurdu, kurdugu orgutu yonetti de hukumeti devirmek adina cali$malar yapti?

neler oluyor bu ulkede, birileri bir $eyler soylesin aciklasin.
balkaner78
"güçlü ordu güçlü türkiye" demek ise, bu önermenin tersi "güçsüz ordu güçsüz türkiye" mi olur? güçsüz türkiye en çok kimin işine gelir? kısacası sorular kolay da cevap vermesi zor: çok çalışmamız lazım anne çook...
elma sekeriiii
istanbul 13. ağır ceza mahkemesi’nce silivri ceza ve infaz kurumları yerleşkesi’ndeki küçük salonda görülen davanın bugünkü 58’inci duruşmasında bir kaç cümlelik savunma yapan genelkurmay eski başkanı emekli orgeneral ilker başbuğ şunları söyledi:

’’bu iddianameye hiç bir itibarım yoktur. genelkurmay başkanını böyle bir iddianame ile suçlamak yetersizliğin bir komedisidir. demokrasiye olan bağlılığım ortadadır. suçlama siyaseten devlete de yöneltilen ağır bir ithamdır. bu suçlama gerçekte şahsım üzerinden türk silahlı kuvvetleri’ne de yöneltilen ağır bir suçlamadır.

bu suçlama ile bir genelkurmay başkanı’nın görev süresinin iddianamede, hukuken bu şekilde tarif edilmesi, siyasi açıdan da özel olarak düşünülmesi gereken sıra dışı bir durumu ifade etmektedir. bu suçlama, aynı zamanda, siyaseten devletimize de yöneltilen son derece ağır ve haksız bir ithamdır. bu karmaşa, ülke yönetimini devredeceğimiz genç nesillere nasıl anlatılacaktır? tarihe nasıl not düşülecektir?

bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım. bu suçlama hiçbir zaman, kişisel suçlama olarak kabul edilemez. kara kuvvetleri komutanı ve genelkurmay başkanı olduğum yıllarda da, birilerinin düşündüğü ve iddia ettiği şekilde değil, bütün maddi ve manevi varlığımı ortaya koyarak, ülkemizin başına bela edilen terör sorununun ortadan kaldırılması için var gücümle çalıştım. bu çalışmalarıma da çok kişi tanıklık etmiştir. hayatımda hiçbir zaman hukuksuz davranmadım. demokrasiye olan bağlılığım da ortadadır. bu durum, kamuoyu ve beni yakinen tanıyanlar tarafından da çok iyi bilinmektedir.

bütün bunlara rağmen, belirli amaçlara hizmet etmek için, şimdi kalkmışlar dünyanın en güçlü ordularından birisinin komutanı iken, iddia edilen bir terör örgütünün istekleri ve yönlendirmesi doğrultusunda, internet yoluyla ve yaptığım konuşmalarla darbeye teşebbüs ettiğimi iddia ediyorlar.

beni suçlayanlar, komutanlık dönemimde tek bir internet sitesi bile açılmadığını, mevcut olanların da tarafımızca kapatılmış olduğunu bilmiyorlar mı? beni suçlayanlar, söz konusu internet andıcının gerçekte herhangi bir suç unsuru taşımamasına rağmen, varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmesinin hukuken doğru olmayacağını bilmiyorlar mı? beni suçlayanlar, eğer söz konusu internet andıcında herhangi bir suç unsuru görseydim, tereddütsüz soruşturma emri vereceğimi bilmiyorlar mı?

tsk personelinin masumiyet karinesi hiçe sayılarak medyaya haksız ithamlarla yıpratılmasına ve itibarsızlaştırılmasına sessiz mi kalmalıydım.

bu iddialar ve suçlamalar yersizdir. bundan sonra savunma yapmayacağım ve hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. benim yargılanmam gereken yüce divan’dır. türk ordusu’nun üniformasını onur ve gururla taşıdığım 53 yıl boyunca vatanıma, milletime, devletime ve orduma sadakatla hizmet ettim. tek endişem sağduyu sahibi pek çok işinin de dediği gibi güzel ülkemin ve güzel insanlarımın çeşitli nedenlerle bir bölünmeye ve kutuplaşmaya doğru sürüklenmekte olmasıdır. bu konuşmayı bir savunma olarak değil yasal haklarıma dayanarak neden savunma yapmayacağımı açıklayan bir konuşma olarak kabul edin.’’

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol