srilanka

gezgin
flydubai ile aktarmalı olarak yaklaşık 10 saatte gidilebilen ada ülkesi
memleketin doğal güzellikleri dışında bir şeyi yoktu akşamları yapacak birşey olmaması nedeniyle ada halkı gibi biz de erkenden yatmıştık.
srilankalılar bildiğin hintli, özellikle bayanların giyim tarzı aynı.bir de yemeklerini elleriyle yiyorlar çatal,kaşık kullanmıyorlar pardon masaya gelen tavuğu tabaklarına servis etmek için belki de suyundan almak için kaşık kullanıyorlar ama sonrasında elleri ile yiyiyorlar

ülkenin başkenti colombo, havaalanın içinde bulunan tur yada turist ofisleri benzeri yerlerde uçaktan inenlere bilgilendirme yapıp tur satıyorlar.
kesinlikle pazarlıkla çok ucuza şöför+araba+benzin+sınırsız kilometre+ sabah kahvaltısı dahil guest house konaklaması satın alabilirsiniz. biz 1 hafta 3-4 kasaba da birer gece konaklamalı olarak iki kişi 400 usd ye anlaştık ama fazla pazarlık yapmadık.

çeşitli safarilere katılabilirsiniz (fil, timsah vb. hayvanlarla göz göze gelip güzel fotğraflar çektirebilirsiniz)

gittiğimiz mekanlardan kendy’yi ve deniz kenarında bulunan galle’yi gezmenizi tavsiye ederim.

özellikle kışın giderek bronzlaşabileceğiniz ucuz ülkelerin başında tabi bizim gibi ucuz bilet kovalamanızı tavsiye ederim.

bir de ya arac kiralamak yerine otobüsle daha ucuz ve rahat gezerim diye düşünmeyin, o çile çekilmez 100 km lik bir mesafeyi bile 3,5 - 4 saatte gidebiliyorsunuz. yolları inanılmaz virajlı, biraz da trafik olunca hızınız ortalama 40 km oluyor

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol