put it in your appropriate place

elma sekeriiii
çok sevgili, ab’den sorumlu devlet bakanı egemen bağış’ın hollandalı sağcı parlamenter barry madlener’e; kıçına sok anlamını taşıyan iltifatı.



türkiye’deki medya özgürlüğünü eleştiren madlener, sözü karikatüristlere getirerek, karikatüristlerin dahi mahkeme ve hapse girme korkusuyla karikatür çizdiklerini söyledi. madlener daha sonra, bakan bağış’a bir karikatür hediye edeceğini belirterek, türkiye’de bir mizah dergisinde yayınlanan, islamiyet ve müslümanlara hakeret ederek ’allah yok, din yalan’ yazısıyla tartışmalara yol açan, çerçeveli bir karikatürü alarak bağış’a vermek için yerinden ayrıldı.

bu arada ortamın gerilmesi üzerine kpk eşbaşkanı aziz demirkan, ayağa kalkarak, madlener’in bağış’a ulaşmasını engelledi. madlener bunun üzerine müslümanları aşağılamayı hedef alan karikatürü demirkan’a uzattı. bu sırada bakan bağış, demirkan’a seslenerek, "aziz bey, almayın, almayın" talimatını verdi. bunun üzerine demirkan karikatürü yere koyarken, bakan bağış da, madlener’e ingilizce olarak, "onu münasip bir yerine sok" diye seslendi.

devletçe çok ağzımız bozuldu bizim. nükteli şekilde, karşısındakini yerinden kalkamayacak kadar oturtan zeka ürünü ince sözlerle siyaset yapacağımıza küfür eder olmuşuz. sayın başbakanımız, nasıl bir bakanın var böyle?????

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol