potansiyelimizi görmek için yardım kabul etmedik

elma sekeriiii
(bkz: potansiyelimizi görmek için dış yardımları kabul etmedik)

çok sevgili başbakan yardımcısı beşir atalay’ın açıklaması.

bizim günlerdir buralarda klavye kırarak yazdığımız, neden yardımları kabul etmiyorsunuz türünden yazılar sevgili başbakan yardımcısı tarafından açıklığa kavuşturuldu. açıklaması şöyle:
“uluslararası camiaya öncelikle çok teşekkür ederiz. en başta azerbaycan, iran gibi komşu ülkeler olmak üzere çok büyük bir duyarlılık gösterilmiştir. hangi ülkeler hemen aradı, yardım gönderme teklifinde bulundu, elimizde listeler var. tabii öncelikle kendi potansiyelimizi görmek amacıyla arama kurtarma yardım ekipleri bekletildi. iran ve azerbaycan kendiliğinden hareket etti, geldi. kendi arama kurtarma ekiplerimiz yeterli olduğu için de fazla ekip desteği istemedik, ama geçici ve kalıcı iskanla ilgili ayni yardımlar, çadır, prefabrik, konteyner ve battaniye gibi yardımlar gönderebilirler. dış yardımlar da bunlarda yoğunlaştı. dış yardımlar için van havaalanı yoğun olduğu için dış yardımları erzurum’a yönlendirdik. dış yardım üssümüz orası, oradan da buraya karayoluyla sevk ediliyor. çok disiplinli şekilde onlar da yürüyor. ilgi gösteren, duyarlılık gösteren ülkelere teşekkür ediyorum.”

van’da insanlar, biz arama kurtarma çalışmalarını layığınca yerine getirebiliyor muyuz; potansiyelimiz yeterli mi diye ölçüm yaparken öldü yani. çok güzel.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol