kızılay ın ikinci el kıyafet kabul etmemesi

independence
23 ekim 2011 van depremi sebei ile tum turkiye organize oldu ve van’a yardim yagdirmaya ba$ladi, super. yardimlari genelde kizilay’a yolluyor yardim yapmak isteyenler ancak bu anlamda bir sorunla kar$ila$iyorlar.

zira kizilay ikinci el kiyafetleri "kesinlikle" kabul etmiyor.

$imdi kendini van’da ki depremzedelerden birinin yerine koy. evin barkin yikilmi$, uzerine bir gomlek dahi alabilecek zamanin olmami$. allah korusun belki yikintilarin altinda bir ya da bir kac yakinin var. o kahrolu$un uzerine bir de di$arida kalmak zorunlulugunu ekle ve dogu bolgelerimizin hava ko$ullarini da goz onunde bulundur.

sana gelen yardimlar icerisindeki kiyafetlerin ikinci el(ama temiz) olmasina aldirir misin? o andaki tek derdin isinmak mi sukse mi? $i$li belediyesi her tur ikinci el kiyafeti de alirken, hatta mustafa sarıgül bunu van’da canli yayinda aciklarken, kizilay kimin ne $ekilde yardim alacagina nasil karar verebiliyor?

yuzlerce insan can verdi, yuzlercesi enkaz altinda. binden fazla insan yarali. herkesin en acil $ekilde yardima ihtiyaci var ama kizilay "ikinci el kiyafeti kesinlikle almiyoruz" diyor.

nasil ya?

sen benim yardim gonderecegim yerle, ki$iyle aramda sadece bir basamaksin. sen olmazsan ben bireysel olarak herhangi bir kargo firmasi ile yahut bir otobus firmasi ile yine bele$e gonderebiliyorum tum bu yardimlari, zira ulke o denli organize bir hale geldi bu felaket kar$isinda. nasil benim gonderecegim yardim malzemesinin miladina bakip o $ekilde kabul edersin yahut etmezsin. bu memleketteki vatanda$ sifir kiyafet alip yardim mahiyetinde yollayabilecek kadar zengin mi? ulan ulkenin %70 inin ayakkabisinin alti delik, kazaklari gomlekleri yamalanmi$ halde, montlarinin astarlari hepten yirtik. kanada mi norvec mi isvec mi burasi?

kizilay bu tutumu ile asrin hatasini, asrin ayibini yapmi$tir nazarimda.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol