bilgi sözlük van için yardım kampanyası

independence
du$unce halinde olan bir hareket.

eger yeterli koordine saglanabilirse, uyelerimizin van’a ve erci$’e yollamak istedikleri kiyafet ve benzeri yardim malzemelerini bilgi sözlük araciligi ile yollayabiliriz. bunun icin once van’a sefer yapan otobus firmalari ile goru$mek lazim ki o i$in kolay kismi, konu$ulur. mesele bu yardimlari yerine ucretsiz olarak ula$tirabilecekler mi, yahut kar$iliginda talep ettikleri ucret ne olacak.

kampanyamiz sadece kiyafet ve benzeri $eyleri kapsamakta. nakit yardimlariniz icin 168’i arayabilir yahut 2868’e bo$ bir mesaj atabilirsiniz.

du$undum de nys ile bu i$ esasen cok saglam bir $ekilde kotarilabilir. o sever bu tur organizasyonlarda öncü olmayi.
nys
bugün öğle saatlerinde şişli belediyesi, kadiköy belediyesi vana yardım amaçlı otobüsler kaldırıyor. sadece belediyeler değil aynı zamanda otobüs firmalarıda bu tarz yardımları kabul edip gerekli yerlere iletiyorlar. biz annemle beraber cevredeki insanlardan yardımlar talep ediyoruz. bu mont, battaniye, ayakkabı gibi şeyler olabilir. maddi durumum yok demeyi gerektirebilecek bir yardım kimse talep etmiyor. dolabınızda duran bir kaç monta veya evinizde duran o birkaç battaniyeye ihtiyacınız yok. bir battaniyeniz ve bir montunuz sizin kışı atlatmanıza yeter. geri kalanınıda orada ihtiyacı olan insanlara gönderebilirsiniz.

açıkcası bunun için belli bir organizyona gerek yok diye düşünmekteyim. eşyalarınızı, yada alabileceğiniz bir kaç kıyafeti otobüs firmalarına, belediyenin belirlediği yerlere bırakabilirsiniz. bunun ötesinde düşüncem van’a gidebilirmiyiz? gidebilirsek nasıl bir yardımda bulunabileceğimizdir.
independence
bahse konu olan yardim kampanyasi sadece "ya ben katilmak istiyorum ama zamanim yok, nasil ula$tiacagim ki?" du$uncesine sahip olup, internette yardimlarin aslinda ne kadar kolay olarak ula$tirilabilecegine dair bir fikri olmayanlar icindir. aksi taktirde yardimlari pek cok kargo firmasi ucretsiz olarak van’a ula$tirmaktalar. pek cok belediye yahut sivil toplum orgutu de yardimlari muhtelif yerlerden alip van’a ula$tiriyorlar.

amac sadece u$engeclerin de yardima katkida bulunabilmeleri.
independence
bilgi sözlük olarak elimizden gelen(en azindan yonetim olarak elimizden gelen) ancak $u olabilir ki bunu twitter’da pek cok insana duyurduk.

bir firma bolgeye kiyafet, soba, battaniye ve benzeri acil ihtiyac kapsamindaki yardim malzemelerinden gonderir, biz de firmanin reklamini bir hafta boyunca hem de background reklam anlaminda ucretsiz bir $ekilde yapariz. aklima $imdilik bir ba$ka $ey gelmedi.(bireysel yardimlari konu di$i tutuyorum)
independence
kampanya dahilinde ucretsiz olarak van yardimlari ile alakali bir internet sitesinin bannerini 1 hafta boyunca yayinlayacagiz. normalde login oldugunuz zaman sozlukte banner gormezdiniz ancak bu banneri sizlere de gostermek durumundayiz. umarim rahatsizlik vermez.

(bkz: adresvan.com)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol