türkiye de istihbarat diye bir sik olmaması

independence
bariz bir gercek. uzucu ama gercek bu i$te. elinizde kac tane iha olursa olsun, askerin istihbarat alaninda cali$an ne kadar personeli olursa olsun durum degi$miyor. pkk geliyor, cukurca’da ve yuksekova’da 26 askerimizi $ehit ediyor ustelik 7 ayri yere e$ zamanli saldirilar duzenleyerek, sonra da haydi arkada$lar gidiyoruz diyerek yine geldikleri gibi ellerini kollarini sallaya sallaya gidiyor.

terorle mucadele kolay demiyorum, istihbarat icin kolay demiyorum ama olmasi gerek diyorum, olmali diyorum. olmadigi olamadigi taktirde meydana gelenler gozunuzun onunde diyorum.

hani nerde o son teknolojiye sahip insansiz hava araclari? uydulardan gozlemler ve anlik istihbarat payla$imlari. onlar noldu onlar?iki ayri ilcede 7 ayri hedefe e$ zamanli saldiri duzenlemek icin kac pkk’linin birle$erek bu eylemi yapmasi gerekir hic du$undunuz mu? bu kadar teroristi nasil gozden kacirabiliyoruz hem gelirken hem de giderken, bir yandan da bunu du$unun isterim ben.
mmkurabiye
türkiye de istihbarat diye bir sik in olmaması durumu, pkk nın da, şerefsiz yandaşlarının da, hatta ve hatta konu ile ilgili söz sahibi olan tüm yetkililerin de götüne girecek bir şey yok, anlamına gelmiyor.
girecektir.
benduruyorumsebagitti
ne sik var ki, istihbarat diye bir sik olsun diye kapaklanası gerçek.

bir, kii, üç, dört, beş...

yok mu bu işlerin bir sorumlusu?

yok mu bu devletin bir yetkilisi?

askerin, polisin güvenliğini sağlayamıyorsun, sivil vatandaşın güvenliğini nasıl sağlayacaksın diye sormazlar mı, o ülke bu ülke dünyaya ayar çeken sözde bölge liderine!..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol