köpeği motorsiklette iple sürükleyen orospu çocuğu

independence
ba$ka nasil anlatilir, nasil izah edilir bilemedim.

hangi insan boyle bir $ey yapabilir ki sorusunun cevabi cok uzakta degil, icimizde oyle orospu cocuklari var ki yapiyorlar bunlari. ustelik kopek henuz minicik, yavru bir kopek.

haber $u $ekilde;

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

adana’da bir çiftlikte tavuklara saldırdığı için av tüfeğiyle vurulan ve yaralı halde ön ayaklarından iple bağlanıp, motosikletle yolda sürüklenerek işkence yapılan yavru köpeği, tesadüfen yoldan geçen iş kadını meliha tekin’in kurtarma çabası yetmedi.muğla’dan adana’ya bir iş görüşmesi için gelen meliha tekin’in veterinere götürdüğü yavru köpek, tedavisi mümkün olmayınca acılarına son verilmesi için iğneyle uyutuldu.

yavru köpeğe büyük işkence

meliha tekin, beraberinde kardeşi melih tekin ve arkadaşlarıyla hafif ticari araçla yumurtalık ilçesi’ne giderken, ziyanlı köyü yakınlarında karşı yönden gelen kimliği belirsiz motosikletli bir kişinin ön ayaklarına ip bağladığı yavru köpeği yolda sürüklediğini gördü. bu manzara karşısında harekete geçen tekin ve arkadaşları, motosikletli gencin peşine düşüp, durdurdu. meliha tekin, hemen yaralı haldeki köpeğin ayaklarına bağlı olan ipi çözüp, kucağına aldı.

’tavuklari yediği için ağam vurdu’

meliha tekin, bir yandan da motosikletli gencin neden böyle bir vahşet yaptığını sordu. tekin, "mobileti kullanan şahıs bir çiftlikte çalıştığını söyleyip, ’ağam tavuk yediği için köpeği vurdu. bana da köpeği sürükleyerek, götürüp atmamı istedi’ dedi. yavru köpeğin tavukları yakalayıp yemesi mümkün değil. zaten kendisi ancak tavuk büyüklüğünde, nasıl zarar verebilir?" diye tepki gösterdi.

meliha tekin ve beraberindekiler köpekle ilgilenirken, motosikletli genç kaçıp izini kaybettirdi.

bu arada tekin’in yavru köpeği kurtarma çabası, beraberindeki arkadaşları tarafından fotoğraflandı, yapılan eziyet belgelendi.

iğneyle uyutuldu

tekin, durumu ağır olan yavru köpeği kurtarabilmek için yumurtalık belediyesi veterineri abdil salıç’a götürdü. veteriner abdil salıç, silahla vurulduğu ve yolda sürüklendiği için derin yaraları olan köpeğin kurtarılamayacağını söyledi. köpeğin acılarına iğneyle uyutularak son verildi.

tekin, yavru köpeğin başına gelenleri, doğayı ve hayvanları koruma derneği (dohayko) genel sekreteri nesrin çıtırık’a iletti. çıtırık, plakası belli olan motosikleti kullanan kişi ile köpeği tüfekle vuran kişinin bulunup, cezalandırılması için harekete geçti

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:.


ve haberin ba$inda da dikkat ettiysen il adana olarak gozukuyor.

bu adana insaninin neyi var, nasil bir psikolojik taaruza maruz kaldilar bilmiyorum ama ulkedeki kavganin $iddetin ve kanun di$i hemen her $eyin en az %50 si bu ilimizden cikiyor. tum adana insanini ayni kefeye koymak nasil sacma olacaksa, ulkedeki vah$etin pek cogunun adana kokenli oldugunu soylemek ne yazik ki ayni sacmaligi ta$imayacak bir soylem olacaktir.

nasil bir yurek minicik bir kopegi motorsikletinin arkasinda iple suruyerek öldürmeyi goze alabilir allahinizin a$kina? terorist insan olduruyor da, bunlar hayvan oldurdukleri icin teroristlerden daha mi gunahsiz sayilacaklar? insanin kendini savunabilme yetenegi var en azindan, hayvanin yok. hayvan olduren de insan olduren kadar teroristtir nazarimda ve ayni cezayi kesinlikle haketmektedir.

ama ne olacak sonu?

belki yakalanacaklar tamam ama ya yakalaninca?

muhtemelen en fazla 300 lira para cezasi, sonra hop saliverilme durumlari. bu ulkede ceza almak istiyorsan ba$bakanin onune "parasiz egitim istiyoruz" yazili pankartla cik tamamdir, kafadan 19 ay hapsin var. hayvan oldurdun mu 300 lira ile yirtarsin i$t.

oldurdugunuz her hayvan hepinizden daha onurlu, ya$amayi daha cok hakediyor.

edit: haberin linkini verecektim ama kopegin ipli hali ile fotografi var, gorup kendinizi kotu hissetmeyin diye vermedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol