sultantop karakolu baskını

gibi geliyor bana
1991 yılında yapılan samanlı karakolu baskını ile tırmanışa geçen karakol saldırıları arasında sultantop karakolu saldırısı pek bilinmeyen ama çok üzücü bir o kadar sarsıcı bir olaydır.(geçen mayıs ayı içersinde sultantop karakolu saldırısının psikoljik etkileri ile ilgili üzücü bir haber daha geçmiştir…)

sultantop karakolu iğdır ilimizin aralık ilçesinde konuşlu küçük ağrı dağına doğru mükemmel bir manzarası olan karakolumuzdur. 5. hudut alay komutanlığına bağlıdır.

pkk terör örgütü elebaşı apo kod adlı aşağılık yaratığın, o zamanlar için itlerine vermiş olduğu “sınırları kana buluyacağız” emrine dayanarak çok sayıda karakol saldıraya uğramıştır.hepimiz üzümlü karakolunu duymuşuzdur. taşdelen’in acısı (daha sonra inşallah o baskının da hikayesini anlatacağım) daha derindir.derecik, aktütün, alan, pirinçeken ve daha çok kahreden saldırılar…

21 ağustos 1993cennete doğru açılan bir kapı: sultantop karakolu

iran sınırları içersinde sabit tesisler kuracak kadar azgınlaşmış, arsızlaşmış, pis kokulu ve cünup vucutlar 21 ağustos 1993 gecesi bu karakolumuza saldırmışlardır.
saldırıyı yapan pkk grubu yaklaşık 300 kişiydi.karakolumuz pkk’nın ani saldırısı sırasında insan üstü bir çaba göstererek gerekli karşılığı vermeye çalışmıştır.
ancak teröristler 18 askerimizi şehit etmişlerdir.ve inşallah bu askerlerimiz allah katında değerli iki gözden biri olan vatanı namusu şerefi onuru koruyan gözlerin sahibi olarak cennete kanatlanmışlardır inşallah…

olayın duyulması üzerine takviyeye gelen birlikler pkk’nın mayınlı pususuna düşüp kayıp vermişlerdir.
sevgili kardeşlerim,bir söz var “ölünün üzerinden şeytan bile elini çeker” …bu noktada insanlıkla alakası olmayan pkk yaratıkları cenazelerimizin üzerinde her türlü sadist duygularını yansıtmışlardır.

bugün,
yok “kimyasal silah kullanıldı.
”yok “ satıldık”“zehirlendik”“cesetler tanınmaz halde “
deyip abileri avrupa birliğine abd’ne dert yanan pkk ve onların satılmış temsilcileri bu iddialarını kanıtlayamazken devletimiz 2005 yılında raporla resimle şırnakta şehit edilen 5 askerimizin cenazesine pkk”nın uyguladığı vahşeti ve sadistliği kanıtlı-resimli-raporlu olarak sunmuşlardır.
kime?
tarihleri katliam tecavüz sömürü yağma ve her türlü rezillikle dolu olan sözde uygar avrupaya sapıklığın zirve noktası abd’ne…
kime kimi anlatıyoruz…
yetiştirdikleri canavarları sahiplerine …
sevgili kardeşlerim,
sultantop karakolu ile ilgili olarak söyleyeceğim son şey yaşadığım bir anı ile ilgilidir…bir gün taksiye binip otogara gitmeye niyetlendim.taksici ile sohbet muhabbet derken konu askerliğe geldi.taksici askerliğini aralık”ta yaptığını ifade ettikten sonra ona sultantop karakolunu bilir misin diye soru yönelttim…arabayı aniden sağa çekip sen nereden biliyorsun dedi.arkadaşlarının şehadeti ilgili üzücü birkaç detaydan sonra kendini bir süre toparlayamadı …yaşayanlar unutmuyor !

edit : alıntıdır.


gibi geliyor bana
bugün bir kadın teröriste tecavüz düşüncesine hastalıklı düşünce diyen insanlara tek bir çift sözüm var ;

bu karakolu bizzat gördüm. yaşananlar akıl alır seviyede değil. yardıma gelen birlik de pusuya düşürülüyor. yaralıya yardım etmeye gelenler pusuya düşürülüyor.

daha da önemlisi ; bu karakolda şehit edilen bir uzman çavuşun cinsel organı kesilerek olmayacak bir şekilde vücudunun bir başka yerine konulmuştur.

şimdi, hastalıklı düşüncelerime bağırıp çağıranları, savaş ahlakından bahsedenleri bekliyorum. hadi ??

bir ölüye bunu yapan insanları savunun hadi ? buyurun !

gibi geliyor bana
burada "biz de bunu istemiyoruz" diyenleri görünce aklıma meclisteki bir gurup geliyor. o gurup da aynı zırvaları söyleyip, sadece dağdakilerden yana tavır kullanıyordu mesela.

mesela terör örgütüdür diyemiyordu. pkk kardeşimizdir diyordu.

bişey söyleyeyim mi, ezik göstermek için kendinizi, yemediğiniz nane kalmadı. bırakın bu kardeşlik ayaklarını.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol