otobüste fazla akbili olan var mı sorusu

elma sekeriiii
şu allah’ın cezası 50 karakter kısıtlaması olmasaydı orjinal başlık;

belediye otobüsünde fazla akbili olan var mı sorusu şeklinde olacaktı.

herneyse, son zamanlarda epeyce duymaya artık aşinalıktan çok alışkanlığa dönmeye başladığını gördüğümüz sorulardan biri.
kaç zaman oldu artık istanbul’da parayla otobüse binilmiyor. artık varsa yoksa elektronik kart ve akbil geçerliliğini sürdürmekte. ancak bazı kas kafalılar hala bunun farkında değilmiş gibi; her gün bindiği aynı otobüs ahalisine aynı sefer ve aynı şoföre bıkkınlık getiren bu mehmet ali erbil yayvanlığına sahip kişilik kalkar "fazla akbili olan var mı?!" diye diğer yolculara sorar. yav insanlar akbil kuyruğundan bıkmış arkadaşım, olsa bile sana vermeye yeltenir mi hiç? bi otobüse binicek diye yarım saat akbil kuyruğunda bekliyorlar; boru mu bu?
her gün bindiğin otobüste hep aynı kişiden kartını alıp bastığını düşünün, can mı dayanır lan buna?
git arkadaşım, al bir elektronik bilet kendine. hayır, her seferinde elinde şıngır şıngır paralarınla geldiğin otobüste aynı soruyu sorup kalakalmaktan yüzün kızarmıyor mu? valla ben bok gibi ortaya attığım sorunun cevapsız kalmasından rahatsız olurdum.
yapma güzel kardeşim, bi huzur ver bize.
nys
yanlış uygulamanın sonuçları. insanları akbil almaya zorlayan, akbil alamıyorsa binmemesini gerektiren durum. ayda bir kere otobüse binen bireyin akbil taşıma zorunluluğu doğru değildir. bilet yada jeton kullanılabilirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol