şavaş için doğurmayacağız

nys
dün van’da on bir kadın örgütü bir araya gelerek savaşa karşı kefen giymiş. kadınlar, ’’biz bu savaşa gidecek çocuk doğurmayacağız’’ demişler.

çok güzel bir eylem olmuş. başkaları’nın ekmeğine yağ ve bal sürmek için çocukları diri diri ölüme gönderiyorlar.. bununla kalmayıp gurur duyduklarını ifade ediyorlar.
zotac
takdir edilesi bir eylem olmuş. ama sanki zamanlama mı yanlış olmuş acaba? zira türkiye bugün herhangi bir savaşın içinde değildir. sadece iç savaş derecesine gelmiş olan terörle mücadele içindedir. eğer anneler terörle mücadele etmeleri için çocuk doğurmayacağız demişlerse, o annelere derim ki, annelerim benim, gelin hükümetlerin 30 yıldır yaptığı yanlış politikaları eyleme dökelim, gelin hükümetlerin aklımızı bulandırması ile sırt çevirdiğimiz doğumuzu kazanmak için eylemler yapalım ki, çocuklarınızın çocukları da, sizin yaptığınız eylemi yapmak için sebep bulamasın yaşadıkları ülkede.
mesudiye
söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek binlerce genci savaştıran vicdansızların bol olduğu tc de güzel bir eylem olmuş anlaşılan.

faşizmin sesinin gür çıktığı bir ortamda bu eylem kral çıplak demiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol