4 ekim 2008 şemdinli aktütün pkk saldırısı videosu

independence
bak $imdi ne dicem ben sana.

hani bir iki gundur teroristler olmesin, onlar da insan, onlar da ana yavrusu, cicek bocek edebiyati yapiliyordu ya sozlukte.

bak, izle $unu bir;

http://vimeo.com/14448592

call of duty’den bir sahne degil bu video, teroristlerin bizzatihi kendi kameralari ile cektikleri bildigin saldiri videosu. dagin tepesine cikiyorlar, karakola ölüm yagdiriyorlar. ha aslinda hyvanlik $ehit olan askerlerde degil mi? cicek uzatmami$lar mermilere kar$i, e$eklik etmi$ler.

olmesin teroristler tabi, neden ölsün ki a.k.
ahuramazda
hayır öyle bir mevziye,öyle bir çukura,karakol yapmak niye,ne mantık,neden?

bir de etrafına daireler çizip karakolun üzerine 12 yazsalarmış...
independence
gun icerisinde ba$layip geceye kadar devam etmi$ videoya gore ancak ortada ne bir ucak ne de bir helikopter var. bu nasil oluyor anlayamiyorum ama karaoldaki askerler kaderlerine terl edilmi$ resmen.
nys
anlatmak istediğim, hatta anlatmaya çalıştığım şey aslında tamda budur. şu an izlediğimiz video insanın canını acıtıyor ve yeter dedirtiyor.. ama güzelim insanlarımız hala ’’öldürün’’ diye bağırıyorlar.. kınadığımız şey tamamen bu ölümlerdir.

neden öldü onca insan?
neden işkence gördü?
neden hala ölmekte ve öldürülmekteler?
neden annesi’nin babası’nin yanında tecavüze uğradı küçücük çocuklar?
neden gecenin bir köründe evlerinden götürülüp bir daha haber alınamadı?
neden dillerinden utandılar?
neden kültürlerinden utandılar?
ne için orada karakollar var?
ne için savaşıyorlar?

gibi o kadar soru çıkar ki karşımıza.. saymakla bitmiyor aslında. bitmeyecekte..

bu sorular sadece tek tarafa sorulan sorular değildir.. yanlış anlaşılmasın..

nifak tohumları serpiştirildiyse şu an ’’öldürün’’ diyen her birey elini uzattı. yani kabahati ben bir kişide değil, milyonlarcasında buluyorum.

sizler ölüm haberlerini şak şaklarken, onlarda sizin ölüm haberlerinizi şakşaklayacak.. acı olan tarafı ise insanın başka bir insanın ölümüyle mutlu olmasıdır.


evet şimdi hep bir ağızdan tekrarlayın: yaşasın ölüyoruz ama öldürüyoruz da!



zotac
bu görüntüleri "bu bir savaş" olarak yorumlayanlar da var.

biraz edep olması lazım insanda, savaş; iki karşıt görüşün bir şeyleri konuşarak çözememesinden doğan, silah ile kabul ettirme girişimidir.
bak iki karşıt diyorum. yani dağdan gelen amaçsız şerefsizler ile bağdakiler arasında demiyorum. savunduğu bir şeyler olan, ve karşılıklı insan olan...

pkk ile türkiye arasında yaşananlara savaş gözü ile bakan dünyanın en kör canlısıdır. bakın insanıdır demedim, gerçi siz farkettiniz ama fark etme özürlü olanlar için belirteyim dedim.

ayrıca götüntüyü izleyip de, benim gözümde asker ile teröristin hiç farkı yok diyen organizmalara sesleniyorum;
"benim gözümde de o dağdaki ile sizin aranızda hiç bir fark yoktur".
bu da bir görüş neticede...
gibi geliyor bana
şimdi sövünce sövdü derler ! çatışma nerden baksan yarım saatten fazla sürüyor. piç kurularının yeri belli. telsiz diye bir icat var. saldırıya uğradık dedikleri anda 300 km öteden bile hareket eden bir helikopter oraya ulaşır bu sürede.

o amına koduğumun helikopterini ne bok yemeye aldılar? uçağını ne bok yemeye aldılar? lan madem kullanmayacaksın neden aldın?

hem öyle bir yere yapmışlar ki karakolu, gel bizi vur desen daha iyi. tepenin ardında saklanan düşmana, düz bir ivme ile giden mermi hiç bir şey yapmaz, yapamaz ! adamlar kamerayla çekmişler bir de, rahatlığa bak. sanki kimsenin karakola yardıma gelmeyeceğinden eminler !

bu mu türk ordusu? ben bu orduya mı askerlik yaptım?

ve o karakola saldıran orospu çocuklarına gelince. gün gelecek, o kamerayı götünüze girecek. merak etmeyin.

şu manzaranın ortaya çıkmasına sebep olan, adamların bu kadar rahatça kardeşlerimizi öldürmesine ve bunu kameraya çekip izlememize sebep olmasına müsade eden ya da sebep olan herkesin eşiktekinden beşiktekine tüm sülalesini sikeyim.

lan bu nedir arkadaş ya?

hani 100 kadar terörist ölmüştü ya son hava harekatında. birinin bile cesedini göremedik. bu adamlar kadar teknolojik değil misiniz siz? acziyetinizin amına koyayım.

daha da küfür var aklımda, ama değmezsiniz.

edit : çatışma yarım saat değil, öğlen ikiden gece yarısına kadar sürmüş neredeyse ve yardım gitmemiş. düşünün artık. aktütün nerde sorarlar adama ! jamaika da mı lan? zimbabwe dolaylarında mı? suriye’nin içi karışınca uçakla dakkada gidiyosunuz, senin karakolunda, senin vatanında evlatların can verirken, akşama kadar geçen sürede neredeydin ey devlet, ey ordu , neredeydin? hani dünyanın en güçlü askeri ordularından biri bizimdi, bu mu en güçlü askeri ordu anlayışınız?

bir zamanlar bülent ersoy, oğlum olsa askere göndermem demişti. en sert yazılardan birini ben yazmıştım. ama haklıymış. bu ordu elinden geleni yapsa terör biterdi. elinden geleni yapmadığı için onca askerimiz öldü.şahsen oğlum olsa ben de göndermem artık askere ! bile bile ölüme göndermenin anlamı yok ki!

düşünsene, oğlunu askere gönderiyosun hayatı öğrensin diye, ama oğlunu sabahtan akşama kadar yaylım ateşine tutan orospu çocuklarına o kadar uçağı ve helikopteri olan bir ordu müdahale etmiyor. orda ölüyor!

dediklerime bakıp sanırsın ki, asker düşmanıyım değil mi?

en berbat yerlerden birinde ve ağır tabir edilebilecek üç çatışmaya giren askerlerden biriydim bende. şükür ki, biz kayıp vermedik. arkadaşlarımdan bizi vicdan azabına sevkedecek şeyi yapan olmadı. şehit olmadık.

ama şimdi vicdanım parça parça. o çocuklar nasıl ölmüş, nasıl şehit olmuşlar gördünüz ve gördüm. yapabilecekleri hiç bir şey yok. yardım olmadan oradan çıkamazlardı. çıkamadılar da.

kardeşim rütbeli bir asker. subay.

şimdi büyük konuşmayayım ama, ona bir şey olsa, deseler ki, vatan için öldü, bu video gelmez mi aklıma? hangi şehit yakınının aklına gelmez? hangi vatan için öldü? binlerce helikopteri, uçağı ve askeri mühimmatı olduğu halde, saatlerce yardımına gidilmediği için şehit olmadığını nereden bilelim? kim nasıl inandırabilir beni buna?

yapılacak şeyleri bilelim artık. bundan sonra verilecek her şehit için hesap sorulsun bu ordudan ve bu devletten. alıştırdılar. normal geliyor artık şehit haberleri. ama normal değil arkadaş! bitsin.

çapulcu dediğiniz adamlar, karakolumuzu basıp akşama kadar yaylım ateşine tutuyorlar ve kimse yok. bu video avusturya kıtasında çekilmedi. aktütün’de çekildi. neredeydiniz lan onca zaman? neredeydiniz? heronlardan macera filmi izler gibi izlediniz mi sadece? hiç mi vicdanınız sızlamadı lan!

allah bin türlü belanızı versin, biz de görelim o günleri.
elma sekeriiii
el kadar yer, açık ve net şekilde ortada; tam bir hedef tahtası gibi. hayattan bihaber insanlar daha 20’sinde o karakola gidip erkek olmayı öğreniyorlar...derken tepeden çıkıp biri onları vuruyor. saklanacak yer yok ki, gün gibi ortada.

onca saldırıya uğramışlar hala korunmasızlar. hala o onun bölgesi bu bunun bölgesi olaya karışma yetkimiz yok vs konuşuluyor. bir dakika ya?!

hani ilk kez baba desin diye binbir takla attığın; ilk emeklediğinde ağladığın; 2-3 yaşlarında ummadığın bir yerde bir laf söylediğinde; bir kahkasında hayat bulduğun çocuk var ya; çocuklar var ya ölüyorlar;
siz hala neyin derdindesiniz?


işte bu video bir acizliğin dramıdır.
mesudiye
savaşın başladığı silahların konuştuğu bir yerde taraflardan birinin temiz kalması imkansızdır.

böyle olunca biri yaptığı saldırıyı kayda alabilir. ki savaşın psikolojik boyutu düşünüldüğünde bence kayıt olayı normal. normal olmayan savaşta diretmek barışa uzak olmak. bu çağda hala insanların temel haklarına karşı çıkmak.

bu arada ölen gerillanın kafasını kesip poz veren türk askerini de gördü bu gözler. yani demem o ki bir taraf vatan haini, kalleş, vahşi iken sizin tarafınızdakiler de sevgi pıtırcığı değiller.
gibi geliyor bana
insanların temel haklarından bahsetmiş bazıları.

sormak istiyorum ;

eğitim hakkı : köyünüze gönderilen öğretmeni öldüren kimdi? çocuklarınızı katleden kimdi?

sağlık hakkı : sağlık ocaklarını basıp, doktor ve hemşireleri katleden kimdi?

refah hakkı : şantiyeler basıp, mühendisler öldüren, kamyonları yakan kimdi?

sormazlar mı lan adama, beş günlük bebeği öldürenler mi masum? sen pkk ilk harekete geçtiği dönemlerde ölen "kürt bebek" sayısından haberdar mısın? dikkatini çekerim, kürt bebek!

yani hakkını koruyacağını savunduğu insanların bebeğini katletti bunlar. neyi konuşuyosun sen?

"ölen gerillanın kafasını kesip poz veren"

gerilla. ne demek?

e sen askere gerilla olarak yaklaşırsan değil kafanı, götünü keser alnına yapıştırır adamın, kusura bakma !

sizin cesaretinizin nerden geldiğini biliyoruz, ama emin olun gün gelir hesap döner, keser döner sap döner !

sen gel vatanıma göz koy, kendini sen kendin ötekileştir, ondan sonra da sevgi pıtırcığı olmamızı bekle. oldu canım!

keleşle mermi sıkın, biz size gül atalım öyle mi?

senin anan güzel mi diye bir şarkı vardı, hatırlayan var mı ya?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol