gizli gelin

elma sekeriiii
orjinal adı the secret bride olan kitap tudor ailesine mensup 8. henry dönemine ışık tutmakta; o dönemde gerçekleşen bir çok olayı biraz kurgulanmış halde okuyucuya sunmaktadır.

kitabın ana konusu, 8. henry’nin kız kardeşi mary’nin birlikte büyümüş oldukları charles brandon ile yaşadığı yasak aşk üzerinden dönmekle birlikte, kitabın ilerleyen sayfasında bu olaylar esnasında geçen yıllarda filmi çevrilmiş olan boleyn kızları filminin temasıyla paralel şekilde henry’nin hayatından da söz etmektedir.

kitabın arka kapağından:
acımasız kral 8. henry’nin dik kafalı kızkardeşi mary tudor her zaman ağabeyinin gözdesi olmuştu. ama şimdi mary, önemli bir siyasi pazarlık aracıydı.
yaşlı ve hasta fransa kralı louis’ye sunulunca, kaderine razı olmuştu. ama önce ağabeyinden bir söz aldı: yaşlı kral öldüğünde evleneceği adamı kendisi seçecekti. içten içe gizli tutkuları olan mary, zekası cesareti ve cüretiyle kaderine karşı gelmekte kararlıydı.

okuyucu notu: zamanın saray ve hanedan tabiatını anlamanız için biçilmiş bir kaftan bu kitap. ayrıca tarihi detayların içine gerçek bir aşk hikayesi serpiştirilince tadından yenmez hale geliyor. kitapta anlatılan her şey doğru, sadece ufak kısımlar kurgulanmış ki onlar da belgelerin tamamının elde bulunmamasından ötürü gerçeğe yakın şekilde uyarlanıp yazılmış. en acıklı yeri ise mary aşkına kavuştuktan sonra 35 yaşındayken ölüyor. insana hassktr hissiyatı verse de okuyun derim. tamam anlatmıyorum sustum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol