silahları susturmadan barış gelmez

zotac
kürt siyasetçi ve yazar kemal burkay ’ın diyarbakır ziyaretinde sarf ettiği söz.

arkadaş adama sormazlar mı? kiminle barış? nasıl barış? şimdi sen kürt aydınıyım diye ortaya çıkıyorsun, siyasetten zerre anlamayan bizler mi size siyaset öğretelim? öncelikle bir neyi savunacağınıza karar verin. eğer amacınız kürt sorunu ise, cevabımız şu olur size; bizim kürtle şunla bunla bir çatışmamız savaşımız yok ki barış barış diye bir tarafınızı yırtıyorsunuz. yok savunduğunuz şey pkk ise ki bizim şuan savaşımız onlar ile, hangi barış? yavaş... adamın aklını alırlar.
bizim, hiç bir boku savunmayan, sırf bir ülkenin yönetim rejimine, toprak bütünlüğüne, ekonomisine ve sivil halkına zarar vermeyi amaç edinmiş, ve bunu artık silahlı propaganda olmaktan çıkarıp da iç savaş noktasına getirmiş şerefsizlere ile barış gibi bir tavizimiz olamaz.

lütfen bütün kürt siyasetçileri aklınızı başınıza alın, pkk sizi desteklimiyor, onların amacı içimiz de bir kürdistan kurmak değil, sizin de olmasın. onlar, dış güçlerin ince hesaplar ile vakti zamanında türkiye’nin başına ördüğü bir grup silahlı çete iken, bugün amacını aşmış ve hedefsiz hatta neden var oldukları kendileri tarafından dahi bilinmeyen bir terör örgüttür.

hangi barış a.k?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol