kandil e hava ve kara operasyonu düzenlensin

independence
devlet bahçeli’nin son $ehit haberlerinden sonra hukumete sundugu oneri.

bahceli’ye gore kandil’e hava ve kara operasyonu duzenlenmeli.

tamam amenna duzenlenmeli elbette ama bu harekattan nasil bir sonuc alinacak, o da du$unulmeli. zira malumunuzdur bugune kadar kandil’e pek cok operasyon duzenlendi, bir ya da iki kere de sinir otesi harekat adi altinda kara operasyonu duzenlendi.

bir hatirlayin, bu operasyonlardan nasil bir sonuc alindi?

ben hatirlatayim.

hicbir sonuc alinmadi. zira teroristi oldurmekle bir fareyi oldurmek arasinda zerre fark yoktur. terorist dedigin bir fare hizinda uruyor, oldurerek ba$etmek mumkun degil. lagimi kurutmak lazim. bunu siyasetle sifir alakali olan ben dahi anlami$ken yuzyildir siyasetle ugra$an insanlarin anlamamasi du$undurucu.

teror silahla topla tufekle onlenmez. teror bilinclendirmeyle, sosyal imkanlarla, bolge insaninin insani ya$am standartlarina ula$tirilmasiyla, teror egitimle, teror insani saglik hizmetleri ile onlenir. teror devletin silahli kuvveti kadar insani yonunun de agir oldugunu bolge insanina gostererek onlenir. tum kandili bomba yagmuruna tutsan ne olacak? diyelim ki tum teroristleri öldürdün? teroru doguran etkenleri, teroristin beynini yikayan faktorleri sifirlamadikca teror yeniden kullerinden dogacaktir.

soz konusu operasyonlar esnasinda yitirilecek canlari ve operasyonlarin maliyetini konu dahi etmedim farkindaysan.
rumuz pilis tiray egen
e bari sabiha gökçen canlansın tam olsun

vurup kıralım valla saldıralım. tank vaatleri en çok takdir edilen vaat olmuş bu ülkede.. vuralım yıkalım. soy da kıralım hatta... zaten protokoller, siyaset falan bunlar sadece ticari işler için. savaş sadece saldrımakla kazanılır di mi?

1900 lerin başlarında bile savaşlar masa da biterken, yıl 2011 biz saha da bitirelim ya valla.

zotac
bırak bu işleri sayın bahçeli, neden asmadın o şerefsizi? "aponun ipini ülkücüler çekecek" diye inletiyordu insanlar sokakları, ne oldu? tam da bu sloganların üzerine, senin başbakanlığında yakalanmadı mı bu piç? ve sen imza atmadın mı götü boklu bir avrupa birliği sevdası adına, idam yasağının altına? ne kadar hoşunuza gidiyor uzaktan sallamak, şehit haberleri üzerinden siyaset yapmak. ben bugün senin veya herhangi o meclis çatısı altındaki bir canlı yerinde olsaydım, bırak çıkıp artislik yapmayı, belki kaç gün ağzımı bıçak açmazdı... ama yoook hazır denk gelmiş böyle bir facia, böyle bir kor, nasıl faydalanmazsın bundan değil mi? ve artık sizlerde suç bulmuyorum ben, bütün bunlara rağmen sizler çıkıp da kendinize kampanya yaparken bu göz yaşlarını, halen sizin ağzınızdan çıkan her kelime ile bi taraflarını yırtanları, gaza gelenleri, babaaaa büyüksün diyenlere lanet ediyorum ben!

he operasyon için öneride bulundunuz değil mi???

peki biz sana millet olarak bir öneride bulunalım mı? hadi meclisteki 550 kişiyi alın, istediğiniz silahları seçin de, o operasyonu bizzat sadece siz meclistekiler gerçekleştirin...

nasıl öneri???

eyy meclistekiler, o kadar milliyetçi misiniz? o kadar türk müsünüz???

benduruyorumsebagitti
bugüne kadar yapılan birçok hava harekâtından olumlu bir sonuç alınamaması gerçeğinden hareketle edilmiş doğru bir sözdür.

bahçeli’nin üç partili, üç yıl bile sürmeyen devri iktidarını bir kenara bırakalım. bunun siyasi bedelini ödedi ve hâlâ da hesabı soruluyor. neredeyse on yıldır ezici çoğunlukla iktidar olan bir tek parti iktidarı var ve iktidara hesap sormak, yol göstermek, iktidarı eleştirmek herkesin hakkı.

terörle müzakere, irlanda/ispanya örnekleri denendi. yıllardır talep edilen ne varsa verildi neredeyse. geriye bir özerklik kaldı, o dahi olacak, öyle görünüyor. ama terörist buna rağmen vazgeçmiyor saldırılarından. tayyip erdoğan’ı dahi son günlerdeki sert tepkileri vermeye mecbur hale getirdilerse bu iş bitmiştir. bahçeli’nin talebinin gerçekleşmesine az kaldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol