ramazan ile ilgili sabrımız bitmiştir

independence
17 ağustos 2011 çukurca da pkk saldırısı ardindan ba$bakanimizn yeni vecizesi.

$oyle buyurdu kendisi;

+8 askerimiz sahur vakti $ehit edildi. ramazan ile ilgili sabrimiz bitmi$tir, bundan sonrasi konu$ulamaz.

benim bu cumleden anladigim ramazan ile alakali hukumetin sabrinin $ehit sayisina dogru orantili oldugudur. eger $ehit sayimiz 8 degil de 4 olsaydi mesela ya da 1 olsaydi ramazan ile ilgili hukumet sabri devam ediyor olacakti. hukumet ramazandan once sabir sinir sayisi gibi bir kota belirledi sanirim kendisine.

ba$bakan: ya bu ramazan ayinda kac $ehit haberi sabrimizin siniri olsun arkada$lar?
bülent arınç: sayin ba$bakanim. 7 iyidir 7. 8 olursa sabrimizin siniri ta$sin mesela.
ba$bakan: tamam bence de 8 iyidir. 6 da 7 de falan kalirsa ramazandan sonra bari$ın miladı farkli olacak der cikariz i$in icinden.
independence
biten sabrin kaniti 17 ağustos 2011 kandil e hava harekatı ise ve sadece bu harekatla kalinacaksa, hazineye anlamsizca bir suru kulfet yuklenmi$tir bir sinirle bir ofkeyle.

daga ta$a binlerce ton bomba yagdirsan ne? nereye kadar? tek ki$i indirebilirsen o kandil’den bu bombalama ile kendini $ansli say. askerdeki komutanimiz bize $oyle demi$ti;

+ piyade olmadan, karadan bolgeye giri$ olmadan sava$ kazanilmaz.

hala kabul etmeseniz de bu bir sava$, bildigin sava$ ve sava$ sadece hava harekati ile kazanilamaz. kara harekati yapsan yine kazanamayacaksin o ayri zira teror isimli sava$ silahlarla kazanilmaz. bir ihtimal bir sure azaltabilirsin ama o da hava harekati ile olmaz. hele hele oglen ba$bakan "sabrimiz bitmi$tir" diyecek, ak$am hava kuvvetleri kandil’i vuracak. ben olsam coktan topuklami$tim bolgeden, terorist mi kalacak orada? teroristin istihbarati yok mu, ucak daha diyarbakir havalimaninda yakit doldururken bile bunun haberi kandil’e ucmuyor mu? ya$amadik mi bunlari?

hem de diyarbakir hava ussunde gorevli ust rutbeli bir subay haber ucurmuyor muydu tum harekatlari bir bir?

eger biten sabrin tek gostergesi bu hava harekati olacaksa yazik edildi onca paraya. yok pe$inden cok ama cok geni$ kapsamli bir kara harekati gelecekse(iran’la amerika’yla ortak olmali ki dort bir taraf cevrilebilsin) o zaman ba$ka. o zaman gecici de olsa kimi sonuclar alinabilir ama bu da teroru bitirmez, sadece yava$latir. terore akan kara para ve uyu$turucu trafigi devam ettigi surece teroru en azindan finansal anlamda bitirmek bir hayli guc.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol