17 ağustos 2011 çukurca da pkk saldırısı

independence
once ilk gelen bilgileri aktarayim;

7 askerimiz $ehit oldu, 11 askerimiz yarali.

hah $imdi detaylar.

hakkari cukurca’da askeri bir konvoy yoldan gecerken yola do$enen mayin patlatiliyor ve bolgeye sevk edilen askerler de pusuya du$uruluyor. sonrasinda zaten klasik, bolgede "geni$ capli operasyonlar" ba$latiliyor, ilceye giri$ ciki$lar tutuluyor bla bla bla. bunlarin hicbirisi 7 $ehidimizin kanini yerden kaldirmiyor ama.

1,5 ayda 41 askerimiz $ehit olmu$ oluyor boylelikle.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18507860.asp
independence
lanet olasi yeni bir haber daha var. cnn turk’un soyledigine gore yarali askerlerimizden ikisi kurtarilamami$. $ehit sayimiz 11 e yukselmi$. siz hala sabrimiz bitti diye yirtin kendinizi, canlar kanlar topraga kari$iyor her gecen dakika.
independence
$ahsimi en az $ehit haberleri kadar uzen bir durum da 12 $ehidimize ragmen bir tane bile teroristin ne yakalanabilmi$ olmasi ne de etkisiz hale getirilebilmi$ olmasidir. en azindan hicbir haber kaynaginda denk gelemedim boyle bir bilgiye.
independence
haber bultenleri ve gazeteler $ehit sayisini son olarak 12 $eklinde vermi$ti, oysa genelkurmay sayiyi 9 olarak degi$tirdi. dunku pkk saldirisi ile alakali genelkurmay’in aciklamasi $u $ekilde;



’’17 ağustos 2011 günü hakkâri-çukurca yolu üzerinde intikal halindeki bir askeri konvoya bölücü terör örgütü tarafından hain bir saldırıda bulunulmuştur. bu hain saldırı sonucu 8 askeri personel ve 1 geçici köy korucusu şehit olmuş, 15 askeri personel yaralanmıştır. yaralılardan biri hariç diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.


şehit geçici köy korucusunun naaşı toprağa verilmiş, diğer şehitlerimizin naaşları ise 18-19 ağustos 2011 tarihlerinde memleketlerinde yapılacak törenlerle toprağa verilecektir.


şehitlerimize allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.’’

mmkurabiye
bu nasıl iştir arkadaş dedirten olay. küfür gibi ya. akıl almaz şekilde mütemadiyen kanımızla suluyoruz bu çorak toprakları. ne uğruna? vatan mı? o savaş kurtuluş savaşı idi. o zaman uğrunda savaşılacak anlamlı şeyler vardı. hiçbir ilerleme kaydedilemeyen bir döngünün içinde yalpalamaktan başka bir şey değil bu olan biten. biri buna dur demeli. bi şey yapmalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol