22 kasım 2011 türk internetinin filtrelenmesi

independence
22 ağustos 2011 türk internetinin filtrelenmesi uygulamasinin 3 ay ertelenmesi sonucunda onumuze cikan tarih ve uygulama.

filtrelemenin 3 ay engellenmesi iyi oldu, zira turk genci ramazan ayinda gonlunce porno izleyemiyordu. e 22 agustos tarihi de ramazan ayina denk geliyordu. bu anlamda cok yerinde bir karar olmu$ gencimiz icin. 3 ay daha mutemadiyen asilip daha sonra ele$tiririz durumu artik.
independence
5 gun kaldi ancak medyada bu konuya ili$kin kelime dahi yok. hadi ba$bakan medya patronlari ile konu$tu, teror ile alakali haberlere sinirlandirma getirildi bunu az da olsa anlarim ama her $eye mi sansur geldi be karde$im. daha filtreleme ba$lamadan medya mi filtrelendi n’oldu size?
sarhosatlarzamani
uygulamaya konulması halinde ne kadar kolay kabullenileceğini görmek için, şu an ki sessizliğe bakmanın yeterli olacağı sansür çeşidi. bence insan haklarına aykırı bir durumdur ancak sadece türkiye’de uygulanmamaktadır ve bu şekilde lanse edilmesi taraflı bir tutumdur. misal çin’de facebook dahi yasaktır.
independence
24 saatten az bir zaman kaldi ama medyamiz o kadar korkutulmus olacak ki halen daha hicbir gazetede minicik bir ko$ede dahi konu ile alakali haber yok, tepki yok. nerede ki bu ulkenin ko$e yazarlari? ko$e yazari ko$esine cekilmek icin mi para aliyor gazetesinden ben bunu bilemedim $imdi.
independence
filtrelendik ancak en azindan ben herhangi bir ayrim farkedemedim. zaten farketmeyi de beklemiyordum. kimse bana mail atmayacakti "nerelere girdigini biliyoruz nihahahah!" diye. ancak $oyle de bir $ey var ki avrupa adalet divani bu kararin ab hukukuna aykiri olduguna hukmetmi$.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19317996.asp
independence
filtrelendik gitti, kimseden gik cikmadi. uygulama 3 ay once ba$latilacakti ancak kimi bahanelerle 3 ay geciktirildi. 3 ay once herkes feryad-i figan ederken 3 ay sonra minik bir man$et dahi gormedim tum medyada bu konu ile alakali. daha kotusu sosyal medya bile suspus olmu$tu 3 ay icerisinde.

guvenli internet adi altinda bilgisayarlarimizda attigimiz her adim izlenir ve fi$lenir oldu ancak biz oyle bir toplum olduk ki, onceleri bir sure tepki verip sesimizi yukselttigimiz konu bugun bizim icin son derece siradanla$ti.

artik devletin takibindesin ey internet kullanicisi. iyi uykular sana.
independence
turk internet kullanicisinin klavyesine asilan ve anahtari okyanuslarin en derinlerine atilan bir prangadir esasinda bu ama hukumet bunu "guvenli internet" olarak pazarlamaya cali$iyor o ayri konu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol