türkiye nin federasyon olması

benduruyorumsebagitti
türkiye’nin, suriye ve ırak’ın kuzeyini de içine alan bir federasyona dönüşmesini ifade eder bazılarına göre. hatta abartıp, lübnan’ı falan da buna dahil edenler var, belki ürdün, filistin...

başbakan’ın suriye’deki olaylar üzerine: "suriye bizim iç meselemizdir" lafının, bir kardeşliğin ifadesinden öte anlamlar taşıdığını savunan bazı kişilere göre bop ile de uyumlu bir şekilde türkiye bir federasyon (belki de konfederasyon) olacak. mesela ankara ortak başkent, diyarbakır bir bölge başkenti, şam bir diğer bölge başkenti falan.

şimdiye kadar bu deli saçması amerikan düşünce kuruluşlarının masturbasyonuna elinde peçete katılan zevata bakınca pek ciddiye almıyordum ama "kaçınılmazsa zevk almaya bakmalı" türünden döktürenlere bakınca şaşırma eşiğini çoktan geçtiğimizi düşünmeye başladım.

ilk körfez savaşı sırasında, dönemin cumhurbaşkanı turgut özal’ın, sonradan inkâr ettiği "bir koyup beş alacağız" sözünü bir hatırlayalım. dönemin genelkurmay başkanı fikir uyuşmazlığı sebebiyle istifa etmişti. kimin koyduğu, kimin ne aldığı kamuoyunun takdirine...

daha milli, laik, üniter devlet ne kadar oturmuş; lozan ne kadar hazmedilmiş, bazılarının sevr hevesi, bazılarının sevr sendromu ne kadar atlatılmış... alın size yeni bir oyuncak.

özerklik talepleri, yine artan şehit haberleri ve bu iş bir gün gelecek "yahu biz de federasyon düşünüyorduk, özerklik itiniz olur" denecek gibi.

nah kurulur ya, olursa ismi benden: birleşik amerikancı federasyon!

edit: amerikancı birleşik devletler, adı daha bir yakışır.

independence
oncelikle yava$ olsun, saci ba$i dagilmasin.

turkiye’de boyle bir $eyin birak telaffuz edilmesini, hayal edilmesi bile bir hayli guc. hani $imdi demokrasi var ve akp demokratik secimlerle ba$a gelen bir parti, dolayisi ile pek cok insan sike sike sessiz kaliyor akp’nin varligina ancak boyle bir fikir dai ortaya atilsa bu ulke libya’dan da misir’dan da beter bir hale gelir. muhalefet ve muhalifler ayaklanir, ankara bir gunde du$er muhalefetin eline kalir. demedi demeyin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol