fatih altayli nickinin yasaklanması

independence
ehehe, yemin ederim olmu$ bu.

ek$i sözlük’te bulunan fatih altayli nickli bir $ahsin nicki, fatih altaylı’nin mahkemeye ba$vurmasi sonucunda mahkeme karari ile kullanima kapatilmi$. ek$i sozluk’un duyurusu $u $ekilde;

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

fatih altayli kullanıcı adı, habertürk gazetesi çalışanı fatih altaylı’nın başvurusu üzerine, istanbul 4. asliye hukuk mahkemesi’nin 2011/280 esas numaralı ihtiyati tedbir kararı gereği, "ihtiyati tedbir" olarak değiştirilmiştir. hukuki süreç başlangıcında yazara nickini değiştirmek isteyip istemediği sorulmuş yazar bunu reddetmişti. şimdi mahkeme emrinden dolayı değiştirmemiz mecburi oldu. eğer mahkeme lehimizde sonuçlanırsa nick’i tekrar eski haline getireceğiz. nice fantastik gelişmelerde buluşmak üzere.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

esasen ben kendisini daha dolu bir adam bilirdim ama o da bildigin bo$, hatta bombo$ cikti ya. nelerle ugra$ir olmu$ gazetecilerimiz hey allahim.
independence
beni $a$irtan fatih altayli’nin mahkemeye boyle bir ba$vuruda bulunmasi degil, hakimin boyle bir ba$vuruya olur vermesi. bu durum internet teknolojisinden anlayan hakim ihtiyacini yeniden gozler onune sermi$tir. internet sitelerinin de birer birer kapatilabilmesi, bu ve benzeri kararlari bir cirpida verebilen internetten bihaber durumdaki hakimler sebebiyle degil mi zaten.
tasarimharikasi
bizler de pekala sözlükte yeni bir uygulamaya imza atıp fatih_altaylı fatihaltaylı14 gibi rumuzlarla bu saçmalığa tepki koyabiliriz. sahiden ne boş elemanmış bu ya. yıllardır "ne zaman adam oluruz" diyodu. sora sora kendi unuttu adamlığı.
benduruyorumsebagitti
doğru bir uygulamadır bence.

türkiye’nin herhangi bir yerinde, herhangi birine fatih altaylı kimdir deseniz, size gazeteci olduğunu söyleyecektir. amaç görüşlerini dile getirmekse bunu bir başka nick ile de yapmak mümkünken habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni olarak bilinen kişinin adını kullanmak bana doğru gelmiyor.

misal fatih altaylı değil de güler sabancı diye ya da ali ağaoğlu diye bir nick olsa, bu isim sahipleri de önce sözlüğe, ardından mahkemeye müracaat ederlerdi.

özgür düşünce, ifade özgürlüğü falan da yok mudur bunun bir çıtası? ya da o çıtayı herkes "ben yaptım oldu" diye kendince ortaya koyarsa çelik çomak mı oynayacağız o çıtalarla?

"mahsuniboözcanalişan benimle polemiğine girmeyin" diyen şahan karakteri berkut gibi mi yapmalı? amaç bağcıyı dövmek gibi geliyor bana. üzüm yemek olsa, birçok yolu var zira.

belden aşağı olmamak kaydıyla eleştiriye de eyvallah, köşesi-webi var cevaplar fatih altaylı. hani "aklını alırım senin" derler sokakta, sanalda da "adını kullanırım senin" diye sözkonusu kişinin adını nick olarak girip entryler yazmak nedir anlayamıyorum.

bir banka adına site açmak ya da bir banka adını herhangi bir platformda nick/rumuz olarak kullanmaktan daha basit ve daha masum değildir fatih altaylı nikini kullanmak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol