29 temmuz 2011 tsk komutanlarının istifa etmesi

independence
$u dakika haberim oldu, $a$kinliktan kucuk dilimi yutacaktim ama kucuk dilim de yokmu$ benim, neyse.

gun itibari ile genelkurmay ba$kani da dahil olmak uzere tum kuvvet komutanlari gorevlerinden birer birer istifa ettiler. ba$bakana istifasini sunan ışık koşaner, istifasinin sebebi olarak da "gordugum luzum uzerine" $eklinde aciklama yapti. koşaner’le birlikte kara kuvvetleri komutanı erdal ceylanoğlu, deniz kuvvetleri komutanı eşref uğur yiğit ve hava kuvvetleri komutanı hasan aksay’ın da istifa ettiği bildirildi.

detaylar;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18372169.asp?gid=381

independence
henuz sebepler net olarak ortaya cikmi$ olmasa bile, tahminime gore ya$ kararlari, hukumetin teror kar$isinda aciz duruma du$mesi, sozde kürt açılımı ve ergenekon sebebi ile cezaevinde bulunan askerler bu karar konusunda yuksek etkendir sanirim.

komuta kademesinin hepten istifasi sonucunda elbette cok kisa bir zamanda yerlerine yeni komutanlar atanacaktir ama mesele o degil. ne devlet ne de ordu ba$ibo$ kalmaz lakin ulkeye verecegi zarar da su goturmez bir gercek herhalde.
clear conscience
acaba rte mı emekliliklerini istedi yoksa onlar mı kapıyı vurdu gitti,yakında ortaya çıkacaktır.nasıl bir ülkede yaşıyoruz,bir gün haberleri dinlemesem okumasam fransız kalırım herşeye.
astrologlar seçim sonrası türkiye’yi daha güzel günler bekliyor filan diyorlardı seçim öncesi,yemin krizi,futbolda şike iddiaları,şehitlerimiz,şimdi de tsk krizi.inancım kalmayacak yakında astrolojiye,bir an önce çıksın rezzan kiraz bir açıklama yapsın ana haberde.
benduruyorumsebagitti
bugünden sonra hiçbir anlam ifade etmeyeceğini düşündüğüm harekettir.

zihinler devşirilmiş; bop, büyük türkiye/ yeni osmanlı/ bölgesinde lider ülke/ demokratikleşme/ sivilleşme/ istikrar masallarıyla faaliyete geçmiş, insanlar uyutulmuştur.

kadir gecesi doğduğundan şüphelendiğim tayyip erdoğan çıkıp "ben bugünden itibaren kralım ulan (evet ulan)" dese % 70 destek almazsa hiçbirşey bilmiyorum.

bugüne kadar yaşanan karakol baskınları, pusuya düşürülen askerler, "karanlıktan/arazi yapısından/hava şartlarından yararlanarak kaçan teröristleri de düşününce, belki de hak etmişlerdir.

bir kez olsun hava/ arazi şartlarından yararlanıp teröre tokat vurulduğunu hatırlamıyorum. uçağın, tankın, topun, iha’ların; termal kameralar şunlar bunlar ve hâlâ şehitler vermeue devam ediyoruz.

belki de külli yanlışızdır. tayyip erdoğan ve ekibi ve destekçileri sevgi kelebekleridir aslında ve pek de iyiliğini düşünürler memleketin.

birşeyler yanlış, birileri yanlış yapıyor, bu kesin.

sağlıklı, mutlu emeklilikler diliyoruz kendilerine.
benduruyorumsebagitti
hiç kendimizi kandırmaya gerek yok.

tv’de şu an transformers revenge of the fallen var, yarın öbür gün bilmemkimin bilmemkimle maçı, aziz yıldırım, şu twitter’daki panpiş mi ne diyen kadın her kim idiyse daha çok ilgi çekiyor.

geçim mücadelesi, rant/talan ekonomisinden pay alma, küpünü doldurmaya çalışma çok daha akıllıca!

ya deli oluyorsun aksi halde, ya faşo, ya ergenekoncu, ya komplocu, ya statükocu, ya antidemokrat şu bu...

bana ne!
herkese iyiyse bana pekiyi!
benduruyorumsebagitti
fehmi koru, altan brothers, rasim ozan kütahyalı ve benzerleri harp okulları’nda ders versin bundan sonra. değişsin, dönüşsün, demokratikleşsin, yola gelsin... selam durma da neymiş, devletlu, haşmetluların elini eteğini öpsün genelkurmay başkanı. abilik sistemi gelsin acemi birliklerine falan.

tayyip erdoğan’ın karizmasına karizma katacak gelişmedir.

"helal olsun, nasıl indirdi bütün generalleri, olm zaten bunların kaç tanesi de hapiste..." tutabilene aşk olsun.

anlamadım, anlamıyorum ve anlayamayacağım sanırım asla! bu adam kelle diyor şehide, ama ondan milliyetçisi de yok bazı kafalar için. öcalan’a sayın diyor bir yandan, şehit cenazelerine yaygara, ama ondan tek millet, tek bayrak, tek devletçisi de yok. hak diyor hukuk diyor ama envai çeşit sözleşmeli, taşeron yozlukları da gırla... helal-haram diyor, küpler dolup dolup boşalıyor. hem garip gureba, fakir fukara diyor ve hem de işine gelmediğinde o fakir fukarayı yerin dibine batırıp çıkarıyor.

kılıçdaroğlu ve bahçeli hata sizin. güven veremediniz, ikna edemediniz seçmeni. artık bu alamet kıyamete kadar götürür bizi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol