tutuklu gazete

clear conscience
tutuklu gazete, 39 tutuklu ve hükümlü gazeteci kadrosu ve 1 konuk yazarıyla, 12 sayfa halinde,siyah-beyaz olarak çıktı.

gazete, sansüre direniş’in 103’üncü yıldönümü olan 24 temmuz pazar günü evrensel ve birgün gazetelerinin ücretsiz eki olarak tüm türkiye’de, cumhuriyet gazetesinin ücretsiz eki olarak ise ankara ve çevre illerde okuyucuyla buluştu. ayrıca çanakkale olay gazetesinin ücretsiz eki olarak da çanakkale’de dağıtıldı.
“sansüre direniş” manşetiyle çıkan tutuklu gazete’nin ilk sayısında yazıları yayımlanan tutuklu ve hükümlü gazetecilerin adları şöyle:

bedri adanır, nedim şener, müyesser yıldız, vedat kurşun, ahmet şık, deniz yıldırım, barış pehlivan, tuncay özkan, soner yalçın, füsun erdoğan, barış terkoğlu, suzan zengin, sedat şenoğlu, musa kurt, barış açıkel, ali buluş, miktat algül, mustafa gök, seyithan akyüz, faysal tunç, rohat emekçi, kaan ünsal, fazıl duygun, bayram namaz, mehmet yeşiltepe, hatice duman, halit güdenoğlu, ozan kılınç, cihan gün, murat ilhan, baha okar, sait çakır, mehmet karabaş, sinan aygül, kadri kaya, erol zavar, hamdiye çiftçi, ahmet birsin ve kenan karavil.

http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/tutuklugazete.pdf
clear conscience
tutuklanması büyük tepki çeken nedim şener’in “tutuklu gazete”de yer alan yazısındaki ifadeler özellikle dikkat çekiyor.

şener; “benim ‘gerçek’ ile ilişkim tutkuludur.öğrendiğim bir gerçeği herkesle paylaşmazsam yaşayamam.eğer ben hrant dink cinayetinde gerçeği söyleyemeyecek, yazamayacaksam yaşamanın ne anlamı var?çünkü yaşamak için oksijene ihtiyaç var.ruhumuzun oksijeni de adalet duygusudur.benim için, senin için, bizim için hepimiz için, hrant dink için adalete ihtiyacımız var!” diyor.

şener’le eş zamanlı olarak tutuklanan ahmet şık da yazısında: “24 temmuz türkiye’de basında sansürün kaldırılışının yıldönümü. ne kadar heybetli, insana ne gurur veren bir gün değil mi? 70’ten fazla gazeteci hala cezaevindeyken, geri kalanları sırasını beklerken, herkesler hangi konuda ne kadar yazıp söyleyebileceğinin sırrını biliyorken...” ifadesini kullanıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol