hedge yapmak

mouscronoise
hedge yapmak demek ileriki tarihlerde olusabilecek deger kayiplarina karsi önlem almaktır.
diyelim ki fenerbahce-galatasaray maci var, ve siz gs taraftarisiniz. gs’nin maci kaybetmesi durumunda bir uzuntu yasayacaksiniz. bu uzuntunun degeri de 100 ytl olsun (fanatik taraftarlar daha buyuk miktarlarda uzuntu yasayabilirler). simdi siz mactan once fenerbahce’nin kazanacagi yonunde 50 ytl’lik iddaa oynarsaniz (diyelim ki 1’e 2 veriyor olsun), fenerbahce’nin galibiyeti durumunda 50 ytl kazanacaksiniz ama 100 ytl’lik uzuntu yasayacaksiniz; diger durumlarda 100 ytl’lik uzuntu yasamayacaksiniz ama 50 ytl kaybedeceksiniz. yani hedge yaptiginiz zaman ne cok uzulecek ne de cok sevineceksiniz.

lakin işin ucu para gibi daha duygusal bir sebebe dayanıyorsa ve bankadan iyi oran aldıysanız ,zarar etmeden mutlulukla sonlandırdığınız bir işlem olarak da düşünülebilir....
tam bir mutluluk örneği: müşterinin gönderdiği tl’nın sıfır kayıpla hesaplarda € olarak görülmesi...
john maynard keynes
bir galatasaraylı olarak az önce yaptığım şey. fenerbahçe’nin galibiyetine 3.2 veriyordu 50 lira bastım, beraberliğe de 3.2 veriyordu ona da 50 lira oynadım. yani galatasaray kazanamazsaa 60 lira garanti kazanıyorum, galatasaray kazanırsa zaten kazanmış oluyorum. win win.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol